Akademija Vječnog Proljeća

 

Akademija Vječnog Proljeća

70 Zemlje u svemiru

Print Friendly, PDF & Email

Zemlje u Svemiru…

70. Dalje sam dobio upute, da na toj zemlji također postoje neki koji sebe nazivaju svecima, i koji zapovijedaju svojim slugama, kojih žele da imaju veliki broj, da im daju titulu gospodara, pod prijetnjom kazne. Oni im također zabranjuju da obožavaju Gospodara svemira, govoreći da su oni sami gospodari-posrednici i da će oni upućivati njihove zamolbe Gospodaru svemira. Oni Gospodara svemira, koji je naš Gospodar, nazivaju ne samo Gospodarom, kao što to čine ostali, već i Svevišnjim Gospodarom, iz razloga što sebe nazivaju i gospodarima.

Sunce svijeta oni zovu licem Svevišnjeg Gospodara i vjeruju da je Njegovo prebivalište tu, zbog čega i oni obožavaju Sunce. Ostali stanovnici ih se gnušaju i ne žele razgovarati s njima, kako zato što obožavaju sunce, tako i zato što sebe nazivaju gospodarima, a njihove sluge ih obožavaju kao bogove posrednike.

Duhovi su mi pokazali pokrivalo njihove glave, što je bila kapa u obliku tornja tamne boje. U drugom životu/u onostranom takvi se pojavljuju s lijeva na određenoj visini, i tamo sjede kao idoli, i u početku su također obožavani od strane slugu koji su im služili, ali kasnije im se i oni rugaju.

Ono što me iznenadilo je da njihova lica tamo sjaje kao od vatre, što je posljedica toga što su vjerovali da su sveci; ali bez obzira na ovaj vatreni izgled njihovih lica, oni su ipak hladni i imaju silnu želju da se ugriju. Otuda je očito da je vatra, iz koje oni sjaje, vatra samoljublja i da je lažna.

Da bi se ugrijali, izgledaju kao da sijeku drvo, a dok sijeku, ispod drva se pojavljuje nešto kao čovjek, kojeg ujedno pokušavaju udariti. Ova pojava je posljedica njihovog pripisivanja sebi zasluga i svetosti; jer svi koji to čine u svijetu, izgledaju kao da u drugom životu/u onostranom sijeku drvo, kao što je bio slučaj s nekim duhovima s naše zemlje, o kojima se govorilo drugdje.

Za daljnju ilustraciju ove teme, ovdje ću navesti ovo iskustvo koje se tiče njih. “U donjoj zemlji ispod stopala nalaze se oni koji su zasluge dali svojim dobrim djelima i radu. Mnogi od njih izgledaju kao da sijeku drvo. Mjesto na kojem se nalaze je vrlo hladno, i njima se čini da stječu toplinu svojim radom. Također sam razgovarao s njima i bilo mi je dozvoljeno  da ih pitam žele li izaći iz tog mjesta. Rekli su da to još nisu zaslužili svojim radom. Ali kada prođu kroz to stanje, oni su od tamo izvedeni.

Oni su prirodni, jer željeti zaslužiti spasenje nije duhovno; jer dolazi od propriuma/vlastitog, a ne od Gospodara. Štoviše, oni više ljube sebe nego druge, a neki od njih preziru druge. Ako ne dobiju veću radost od drugih u drugom životu/u onostranom, oni su ogorčeni na Gospodara; iz tog razloga, kada sijeku drvo, ispod drva se pojavljuje nešto kao od Gospodara. To dolazi iz njihove ogorčenosti.”#

# Samo Gospodar ima zasluge i pravdu (br. 9715, 9975, 9979, 9981, 9982). Oni koji polažu zasluge u djela ili žele zaslužiti nebo svojim dobrim djelima, žele biti služeni u drugom životu i nikada nisu zadovoljni (br. 6393). Oni preziru bližnjega i ljuti su na samog Gospodara ako ne prime nagradu (br. 9976). Kakva je njihova sudbina u drugom životu/u onostranom (br. 942, 1774, 1877, 2027). Oni su od onih koji izgledaju kao da sijeku drvo u donjoj zemlji (br. 1110, 4943).

Spread the Truth