Akademija Vječnog Proljeća

 

Akademija Vječnog Proljeća

Začeće… san duše – ne-sjećanje… i buđenje

Print Friendly, PDF & Email

Začeće… san duše – ne-sjećanje… i buđenje

Kod svih životinja je čin začeća prosto jedno pobuđivanje/uzbuđivanje onog što se već nalazi (ili ‘što je već tamo’) u tijelu ženke, jer biljne i životinjske duševne grudice/grumeni se u određenim brojevima i u skladu sa određenim aranžmanima/uređenjima uvijek koncentriraju na određenom mjestu u materinskom tijelu. Jednom kada su tamo, oni najprije nadražuju/pokreću/uzbuđuju ženku, koja naizmjenice (in turn) kroz svoje uzbuđenje nadražuje/pokreće mužjaka, i ovaj onda oplođuje ženku, – ne kao da bi položio novo sjeme, već jedino da bi probudio na aktivnost životnu grudicu/grumen koji već postoji u majke.

Ovo se događa na slijedeći način: muško sjeme, koje se sastoji od slobodnijih i više neovisnih životnih duhova, kao takvo uzbuđuje/nadražuje ovisne životne duhove u maloj životnoj grudici/grumenu na pravu revoluciju, forsirajući ih na aktivnost. Bez takve prisile oni bi ostali inertni i nikad se ne bi međusobno uhvatili/ščepali sa ciljem formiranja i organiziranja bića.

Kad je riječ o ljudskom biću, žena također u sebi nosi prirodnu supstancu.; za vrijeme seksualnog čina koji se odvija na dobro poznati način, grudica/loptica je oplođena i uzbuđena/nadražena/pokrenuta te je, poput bobice otkinute sa grozda, transportirana do pravog mjesta, i jedna već potpuna duša stiže i njeguje/gaji ovu živu bobicu jedno određeno vrijeme. Kada je supstanca u istoj spremna, sve više i više konsolidirajuća duša prodire u sam fluidan, spužvast embrio, što je zadatak koji joj oduzima oko dva mjeseca. Kada je u potpunosti zahvatila embrio, dijete postaje primjetno aktivno i brzo raste do pravilne/odgovarajuće veličine.

Sve dok nervi fizičkog djeteta nisu potpuno formirani i aktivni, duša, potpuno svjesna sebe, nastavlja raditi i uređivati tijelo u skladu sa svojim potrebama. Ali čim su svi nervi potpuno formirani i sve više razvijeni nervni duh (nerve spirit) postane kako treba aktivan, duša se postepeno povlači na odmor sve dok konačno ne ode na spavanje negdje u predjelu bubrega. Sada ona više nije svjesna sebe i jedino vegetira, bez da se (pri)sjeća svojeg prijašnjeg/nekadašnjeg stanja života kao gola prirodna duša. Ona se ne počinje buditi sve do nekih nekoliko mjeseci nakon rođenja; to (njezino buđenje) postaje očigledno kroz djetetovu sve manju potrebu za snom. Ali poprilično vrijeme je potrebno dok ona ne postigne/dobije nešto svjesnosti. Sve dok dijete ne progovori istinska svjesnost neće prožeti dušu koja se, međutim, ne sijeća svoje pred-egzistencije; jer to nimalo ne bi unaprijedilo viši razvoj duše.

Sada duša, postavljena/uložena/ugrađena u tijelo/meso i u nemogućnosti prepoznati bilo što drugo, vidi i prepoznaje jedino što joj dostavljaju fizička čula i, zamračena kroz (= tim postavljanjem/ulaganjem/ugrađivanjem u) tijelo/meso, često nije svjesna da postoji također i bez tijela/mesa. Dugo vremena ona sebe identificira/izjednačuje sa mesom/tijelom, i potrebno je puno posla (and it takes some doings) prije nego duša u tijelu/mesu počne biti svjesna svojeg vlastitog identiteta, – što je nužno u visokoj mjeri; jer bez toga ne bi mogla prihvatiti duh niti ga probuditi unutra.

Tek kada se duh u duši počinje buditi u duši postane postepeno svjetlije; ona sebe počinje više prepoznavati i otkriva skrivene stvari u sebi, iako bez znanja kako ih protumačiti. Ne dok se duh i njegovo moćno svjetlo potpuno aktiviraju u duši duši bude vraćena memorija ali, naravno, na proslavljenom svjetlu. Tu onda više nema laži i prevare, već jedino najjasnija, Božanska istina – duša sama je jedno sa svojim Božanskim duhom – i unutra i izvan ništa osim uzvišene sreće i blaženstva.

Gospodin Isus Krist (Koji je utjelovljeni) Jehova Stvoritelj, Jedini Bog i naš Vječni Otac ‘Veliko Ivanovo Evanđelje – 4/120:2, 3, 15-19’ J.Lorber

Spread the Truth