Gottfried Mayerhofer

‘Ja sam za vrijeme tih ‘diktata’ poprilično pasivan, te jako često uopće ne znam o čemu se u njima radi. Često sam zahvaćen jednim neobjašnjivim nemirom, nakon čega se moram sjesti za stol, i tek kada uhvatim pero u ruku naučim što Gospod želi od mene, a čak ni tada ne znam ni početak ni nastavak a ni kraj, ni jedna jedina riječ mi nije unaprijed poznata.’

Gottfried Mayerhofer

‘Ja sam za vrijeme tih ‘diktata’ poprilično pasivan, te jako često uopće ne znam o čemu se u njima radi. Često sam zahvaćen jednim neobjašnjivim nemirom, nakon čega se moram sjesti za stol, i tek kada uhvatim pero u ruku naučim što Gospod želi od mene, a čak ni tada ne znam ni početak ni nastavak a ni kraj, ni jedna jedina riječ mi nije unaprijed poznata.’

Pogovor

Print Friendly, PDF & Email

Pogovor

Sada su ove 53 Propovijedi dovršene i vi pred vama imate blago koje – iako ga može biti cijenite visoko – vi ne možete u potpunosti dokučiti, pošto Moje Riječi sadržavaju beskrajno značenje. Pojedinačno gledano, vi se, također, beskrajno razlikujete, i kao rezultat, duhovno shvaćanje, pa iako je ono već duhovno, uvijek dopušta još viši stupanj.

Riječ je poput gorušičinog sjemena koje, tijekom njegova rasta, nastavlja izbacivati nešto novo, razvijajući se iz jednog čuda u drugo. Ova je knjiga stoga također naumljena otkriti vam jedno čudo za drugim kako napredujete u znanju.

Prema tome, čitajte svake Nedjelje odnosnu Propovijed i slavite – bar vi među tisućama ljudi – Nedjelju i dan počinka na način dostojan Mene i vas!

Onda će mir i zadovoljstvo pritjecati u vaše srce, i u nekim slučajevima vi ćete doživjeti kako je jedna ili druga propovijed iz Mojih usta odgovarajuća za izvjesne okolnosti i prikladna za ponovno uspostaviti duhovnu ravnotežu unutar vas, koju vi inače vrlo vjerojatno ne bi postigli.

Čovjek mora imati izvor utjehe! Svijet sa njegovim događajima i komplikacijama u društvenom i obiteljskom životu njega često u jednom trenutku lišava dugo njegovanih nada, i ostavlja ga otriježnjenog. Gdje će osoba, progonjena svakom vrstom patnji i nevolja, naći bolju utjehu nego u riječima koje su potekle iz Mojih usta?

Gledajte, djeco Moja, svaki dan nosi svoje vlastite nevolje, svaki tjedan vam donosi – bar izvani – više gorkih nego ugodnih stvari. Gdje će već napola slomljeni mali cvijet povjerenja i Ljubavi za Mene pronaći bolju potporu i krepkiju hranjivu tvar nego u Mojoj Riječi, kroz Riječi vašeg milog Oca koje je On odredio za vas već prije skoro dvije tisuće godina?

One su sadržane u Bibliji ispred vas ali, kratkovidni kakvi jeste, vi ne prepoznajete ono što isijava iz njezinih riječi. To je zašto Sam se Ja spustio da vam pomognem podići veo. Jadna dječice, zašto često zurite tako neutješno u daljinu, gore u beskrajno, plavo nebo, kada je nebo sa njegovom raskoši i svjetlom tako blizu? Posegnite za ovim Propovijedima, čitajte najprije Evanđelje iz Biblije koje je tamo navedeno, razmišljajte o značenju citiranog teksta, i vi ćete uskoro postati svjesni svjetla i topline koji teku ka vama iz ovih riječi Očeve Ljubavi. Ako prilično često uzmete ove riječi k srcu i čak ste alarmirani u vašoj vlastitoj unutrašnjosti, kada shvatite koliko li ste i dalje udaljeni od onog što ste jedno duže vrijeme vjerovali kako ste postigli, nađite utjehu u činjenici kako se svaka pogreška može ispraviti jednom kada se uoči. Ako je Propovijed razotkrila u vama ovu pogrešku, zahvalite Mi zbog toga što Sam vam skrenuo pažnju na ono što je kod vas pogrešno. Onda je isključivo na vama da pažljivo izbjegavate ovu pogrešku, koju ranije čak niste ni smatrali za takvu.

Riječi ovdje zapisane će vam uvijek dati mir i utjehu, premda, možda, ne trenutno. One će vam često dati poticaj i služiti kao vodilja kako se može pronaći mir.

Ove su Propovijedi naumljene biti poput stepenica koje će vas malo pomalo naučiti upoznati Mene, Moje Riječi i vas same uvijek sve bolje i povećati vaš uvid; jer eoni vremena ne bi bili dovoljni da se objasni sve što je sadržano u Moje jedine dvije zapovijedi Ljubavi.

A ti, dragi Moj zapisničaru, koji si dovršio ovo djelo sa velikom ustrajnošću, i ne uvijek pod najpovoljnijim uvjetima, budući su ti izvanjski i iznutra mnoge oluje uzrokovale okliznuće, – budi utješen! Razlog zašto ti šaljem gorke stvari je bio jer se najbolje iscjeljenje može postići jedino putem grubih sredstava.

Ti hoćeš biti iscjeljen, a kroz to što Sam ti dao zapisati za druge, oni će također doći blizu njihovu iscjeljenju i samo-spoznavanju. Ti si ostvario dvije stvari u jednom te istom djelu. Ti si ga, doista, zapisao pod gorkim okolnostima, ali iz toga će za tebe proizaći blagoslovi; jer ti si drugima dao nešto uzvišeno i Božansko, što će također njima donijeti blagoslove, spokojnost i mir u uznemirujućim okolnostima. Ti si stoga ispunio svoj zadatak.

Živući i budući naraštaji će naći u ovoj Knjizi ključ za bolje razumijevanje njihove misije i odredišta, i za ovo ću Ja dati Moj Očinski blagoslov svakome, svugdje. Amen.

Spread the Truth