Jakob Lorber

‘Svijet mi ne želi dati ništa, i to me raduje.’

Jakob_Lorber

Jakob Lorber

Jakob_Lorber

‘Svijet mi ne želi dati ništa, i to me raduje.’

236 (Porijeklo Mrtvog Mora)

Print Friendly, PDF & Email

Porijeklo Mrtvog Mora

10/235 [1] Dok smo krijepili naše tijelo, gostioničar Me ponovno zapitao zar mu ne bi mogao više reći o osebujnoj prirodi Mrtvog Mora, i da li je istina da je na tom mjestu u drevna vremena postojalo nekoliko gradova koji su posebnom odlukom potonuli duboko u zemlju, formirajući na toj lokaciji Mrtvo More.

[2] Rekoh Ja: ‘Odabrao si dobar subjekt. Ovo poprilično veliko more je od tog vremena dobilo ime ‘Mrtvo More’, pošto su dva velika grada, Sodoma i Gomora, i sedam manjih gradova zakopani (na dnu) u njegovom tlu sa svim njihovim stanovnicima i životinjama.

[3] Rijeka Jordan je imala uistinu drugačiji tok i utjecala je u pravo more, u stvari u njedra mora blizu Arabije, koje se također naziva ‘Crveno More’. Ali u vrijeme Abrahama i Lota se voljom jednog, jedinog istinitog i svemogućeg Boga dogodila katastrofa, i oblast potokâ samog Jordana je kolapsirala i spustila se niže nego prije. I tako rijeka Jordan više ne utječe u njedra Arapskog mora već u Mrtvo More.

[4] Ako bi ti ili netko drugi sa odgovarajućim čamcem otišao uzduž cijele obale tog mora u vrijeme kada more ne ispušta isparenja, i dalje ćeš moći vidjeti nekoliko ostataka malih gradova ispod površine vode, ali, kako reče, čovjek bi na obale tog mora trebao ići jedino sa brodom kada se iznad površine vode ne mogu primjetiti nikakva isparenja.

[5] Gostioničar reče: ‘Znači istina je ono što prorok Mojsije kaže u svojim knjigama o postojanju tog mora. Nekoliko putnika koji su preko tog mora putovali do različitih mjesta su mi ispripovijedali kako su vidjeli određene zidove kada su sa visokih, strmih obala koje okružuju more, gledali dolje. Ali ja osobno nisam nikad bio zainteresiran za okoliš Mrtvog Mora. Jer što tamo možeš činiti? Dokle god oko seže, možeš vidjeti samo visoke stijene koje se strmo spuštaju do mora i izgledaju kao da su mrtve – što znači bez vegetacije – kao i samo more u kojem ne možeš pronaći ribe, čak ni tamo gdje Jordan utječe u njega.

[6] Oni su rekli da tamo postoji samo nekoliko mjesta gdje sa velikom poteškoćom možeš doći pod površinu vode koja neprestano emitira snažna sumporna isparenja, i stoga ja nikad nisam previše volio pobliže studirati prirodu Mrtvog Mora. Ja nisam lovac i ja takođe ne bi znao zašto bi ja kao star čovjek sebe izlagao opasnosti uspinjući se na strme, kamenite obale tog Mrtvog Mora a koje su uz to tu i tamo prilično visoke. Ravne obale, gdje se čovjek lakše može približiti obali su nekoliko dana putovanja udaljene odavde i već pripadaju kamenitoj Arabiji. Stoga ja preferiram vrlo mirno uzvjerovati što Ti kažeš, jer ja nisam prijatelj smrti, i prema tome također ni Mrtvog Mora. Ja sam imao mogućnost ići velikim brodom na stvarno, veliko more i doznati kako to izgleda, i već to mi je dalo dovoljno muke/problema. Tako da me Mrtvo More neće vidjeti.

[7] Što je u stvari bio uzrok zbog kojeg je jedini, istinski, veliki Bog dopustio tim gradovima da potonu dolje u dubine Zemlje?

[8] Ja rekoh: ‘Ništa drugo već neposlušnost naspram jedinog, istinskog, velikog Boga Koji je često ozbiljno upozoravao te ljude da odustanu od svojih velikih grijeha i da napuste njihovo grešno mjesto gdje su živjeli pošto je u potpunosti bilo smješteno/locirano na sloju sumpora koji je ležao duboko u zemlji, a Božanstvo je itekako dobro znalo kada će se on zapaliti.

[9] Ali ljudi su ostali u svojim velikim grijesima, bludu i orgijama svake vrste i, osim Lota i njegove male obitelji, nisu obraćali pažnju na božansko upozorenje. I gledaj, u cijelom širokom okruženju Mrtvog Mora je to rezultiralo u erupciji/eksploziji strahovitih razmjera – kao što si vidio blizu Italije i Sicilije – i cijelo nebo je bilo puno vatre, do te mjere da se gusta kiša gorućih grudvi sumpora i katrana spustila dolje na sve gradove.

[10] Ta vatra je trajala više od 14 dana. Kroz to se formirala duboka/i rupa/međuprostor ispod tanke zemljine kore tog komadića tla, i tlo je propalo u goruću dubinu sa svime što je bilo na njemu, i ona je tek postepeno bila ispunjena sa vodom iz Jordana i nekoliko manjih potočića. Da se to nije dogodilo, također bi cijela Jordanska Dolina bila iznutra zapaljena i odvalila bi se, jer također ta cijela dolina leži na sumporu i katranu. Evo, tako sam ti Ja ukratko otkrio sada na prirodan način sve što čitaš u Mojsiju na detaljniji način.

Gospodin Isus Krist (Koji je utjelovljeni) Jehova Stvoritelj, Jedini Bog i naš Vječni Otac ‘Veliko Ivanovo Evanđelje – 10/235’ J.Lorber

Spread the Truth