Bertha Dudde

‘U nedostatku sveopćeg obrazovanja uvijek sam se smatrala ne-ispisanom stranicom. Nedostatak novca i vremena su me sprečavali da čitam dobre knjige kao i da posjećujem predavanja. Znala sam samo za naporan rad od ranog jutra do kasno uveče. I pored toga sam svakodnevno primala slasne obroke duhovnog dobra, bez da sam uopće znala za koga sam to primala.’

Bertha Dudde

‘U nedostatku sveopćeg obrazovanja uvijek sam se smatrala ne-ispisanom stranicom. Nedostatak novca i vremena su me sprečavali da čitam dobre knjige kao i da posjećujem predavanja. Znala sam samo za naporan rad od ranog jutra do kasno uveče. I pored toga sam svakodnevno primala slasne obroke duhovnog dobra, bez da sam uopće znala za koga sam to primala.’

0244 (Primanje vlastitom snagom… Bez stranog djelovanja)

Print Friendly, PDF & Email

Bertha Dudde, br. 0244, 2. Siječanj 1938

PRIMANJE VLASTITOM SNAGOM …. BEZ STRANOG DJELOVANJA….

Drago moje dijete, kad god te Moja riječ vodi, zaštićena si od svake zabune. Vidi, bitno je samo to kako tvoja duša prima sadržaj …. Kad ti pošaljem Moje glasnike, oni te onda podučavaju po Mom nalogu, i ni u kom slučaju ne trebaš se uznemiravati …. zato sam ti i do sada davao, kako bi se tvoje duhovno znanje umnožilo …. kako bi vjerovala …. Tvoja volja da Mi služiš, osposobljava te za primanje poruka, u skladu s učenjima Mojih sluga na Zemlji. 

Neprestani je konflikt oko ‘jedine istinitosti’ u mnogim zajednicama … svaka vjeruje da je u skladu s Očevom voljom kad zastupa samo svoju i neprijateljski se postavlja protiv svega drugoga …. a to je nazadovanje za vas ljude. Zašto nećete shvatiti da svi dolazite do Oca, ako ste složni u Mom imenu …. I stoga Svojim vlastitima iznova dajem učenja, i ispravno će postupati onaj koji ih prihvaća …. pošto ona nisu u suprotnosti sa učenjima koja svaka zajednica za sebe upotrebljava ….

Dijete Moje, kad si prosvjetljena …. Kad ti je dana milost da primaš Moje Riječi, onda u njima i ustraj, i ne skreći s tog puta. To ti daje beskrajno puno više, bit ćeš sačuvana, i bezbrižno se možeš svemu prepustiti …. pod zaštitom si svojih duhovnih prijatelja i nisi u opasnosti da ti se pod utjecajem drugih sila potkradu pogreške u tvoje spise. Stoga blagoslivljam tvoj rad i uz tebe sam, i koliko god često da Me zazoveš, Moja milost ti dotječe. Jer, podatne trebaju biti Moje sluge i samo od Mene trebaju biti upravljani njihovi postupci …. i dovedem li te na Zemlji u vezu s drugim silama, putem njih trebaš jedino naučiti razlikovati …. da sam svakome dao različite zadatke …. i time trebaš postati svjesna toga koje je vrste i veličine tvoj zadatak ….

Jer čisto i jasno treba biti Moje učenje, koje putem tebe želim navijestiti ….. i čisto i jasno mora ostati i tvoje razmišljanje …. bez utjecaja druge sile …. kako bi tvoje zapisivanje bilo potpuno duhovni proizvod koji ti je u Ljubavi dan odozgor…. tako da, uvijek ostani u Mom blagoslovu …. u Mojoj volji …. sve s povjerenjem prepusti u ruke nebeskog Oca. Dan ti je zadatak da primaš riječi Gospoda, a tako će ti isto biti dana i snaga iz sebe same da zapišeš duhovne poruke Gospoda, jer sumnjat ćeš u sve riječi koje ti žele biti dostavljene pod uticajem drugih sila ….

Vidi dijete Moje, vjerovat ćeš puno dublje i usrdnije i osjetit ćeš Moj blagoslov sve dok Mi prinosiš tvoje srce …. Neizreciva je milost od Gospoda moći primati riječi, i jednom ćeš shvatiti zašto sam tebe izabrao i tebi namjenio taj zadatak …. U čistoći duše dalje primaj Riječ Božju …. Što usrdnije žudiš, utoliko ljepše i dublje istine te očekuju. “Jer kako molite, tako će vam biti dano …” A sad se puna povjerenja obrati nebeskom Ocu, Njegov blagoslov nek te prati, i Njegova Ljubav nek te pravo vodi.

AMEN

Spread the Truth