Učenja i Propovijedi

“Vama, o ljudi, propovijedam i upravljam svoj glas sinovima ljudskim. Shvatite mudrost, vi neiskusni, a vi nerazumni, urazumite srce. Slušajte, jer ću zboriti o važnim stvarima, i Moje će usne otkriti što je pravo. Jer Moje nepce zbori istinu, i zloća je Mojim usnama mrska. Sve su riječi Mojih usta pravične, u njima nema ništa ni krivo ni prijetvorno. Sve su one jasne razboritomu i pravedne onomu koji je stekao spoznaju. Primajte radije moju pouku no srebro, i znanje požudnije od zlata. Jer mudrost je vrednija od biserja, i nikakve se dragocjenosti ne mogu porediti s njom.” Mudre izreke 8:4-11

Učenja i Propovijedi

“Vama, o ljudi, propovijedam i upravljam svoj glas sinovima ljudskim. Shvatite mudrost, vi neiskusni, a vi nerazumni, urazumite srce. Slušajte, jer ću zboriti o važnim stvarima, i Moje će usne otkriti što je pravo. Jer Moje nepce zbori istinu, i zloća je Mojim usnama mrska. Sve su riječi Mojih usta pravične, u njima nema ništa ni krivo ni prijetvorno. Sve su one jasne razboritomu i pravedne onomu koji je stekao spoznaju. Primajte radije moju pouku no srebro, i znanje požudnije od zlata. Jer mudrost je vrednija od biserja, i nikakve se dragocjenosti ne mogu porediti s njom.” Mudre izreke 8:4-11

8378 (Ispravna odluka volje u stanju samosvjesnosti…)

Print Friendly, PDF & Email

Bertha Dudde, br. 8378, 12 Siječanj 1963

ISPRAVNA ODLUKA VOLJE U STANJU SAMOSVJESNOSTI…

Vaša duša nikada više neće izgubiti njezinu samosvjesnost, ona će sebe prepoznati kao Mojeg jednom isijanog svjetlosnog duha čim je postigla stanje savršenstva, u kojem će također u potpunosti shvatiti svrhu koju Sam Ja dao svakom biću kada Sam ga stvorio. Tada će duša također imati jedno izobilje snage tako da ne postoji ništa nemoguće za dušu, tako da ona može stvarati i djelovati prema svojoj vlastitoj volji koja je, međutim, potpuno ušla u Moju. A ovo je stanje neograničenog blaženstva koje vi, ljudi, niste u stanju dokučiti jer ste ograničena bića… ograničena u svojoj snazi baš kao i u svjetlu, koji se stalno povećavaju što ste bliže savršenstvu. Jednom ste proizašli iz Mene u najblistavijem svjetlu i u najblistavijem svjetlu vi se opet vraćate Meni da bi živjeli život neograničenog blaženstva zauvijek. No, bez obzira koliko vam je to temeljito rastumačeno da možete sami stvoriti tako blaženu sudbinu, vi ipak i dalje sprovodite vaš duševni rad malodušno jer ne vjerujete sa uvjerenjem i jer jednostavno nalazite neshvatljivim da možete dosegnuti tako visoki cilj kao ljudska bića… Pa ipak, to vam jedino može biti predstavljeno, znanje vam može biti prenešeno ali vi ga sami morate iskoristiti, jer ako bih vas Ja Sam prisilio da djelujete u skladu s Mojom voljom, vi više ne bi imali slobodnu volju. A potonja je nužna da bi postigli stanje najvišeg savršenstva. Međutim, Ja Osobno Sam postavio ovaj plan prije vrlo mnogo vremena i on će sigurno biti sproveden, čak i ako za to budu potrebne vječnosti… Prije ili kasnije vi ćete svi postići ovo blaženstvo i tada će vam vrijeme koje je za to trebalo izgledati beznačajno, jer će tada svaki koncept vremena i prostora morati dokončati, vrijeme koje je vam je za to bilo potrebno će izgledati kao trenutak, dok pred vama leži vječnost u kojoj možete uživati u zadovoljstvima bez kraja. Ali dok još živite u stanju nesavršenstva na Zemlji morat ćete podnijeti mnogo tuge, jer je nesavršenstvo vaše duše stanje nedaće i patnje kojeg vi sami možete jedino otupiti kroz zemaljska zadovoljstva i užitke, ali koje neće biti poboljšano, namjesto toga, ono će izranjati na površinu uvijek iznova sve dok još niste savršeni.

Život na Zemlji je samo jedno varljivo postojanje jer on nije trajan, on prolazi, on nije apsolutna stvarnost, jedino duhovno kraljevstvo to može biti za dušu čiji je, naposlijetku, istinski dom duhovno carstvo. Ali zemaljsko carstvo može doprinijeti uklanjanju nečistoća duše i omogućiti joj ulazak u duhovno kraljevstvo u stanju potpune prijemčivosti za svjetlo. I zbog te svrhe vi ljudi živite na Zemlji, jer bi trebali odstraniti nečistoće iz svoje duše vašom vlastitom slobodnom voljom, što vam je zasigurno moguće ako stremite prema cilju da jednog dana živite vrlo duboko blaženi život za cijelu vječnost… Vi samo morate biti voljni da opet postanete što ste bili na početku, i uistinu, Ja ću pomoći da vam to bude lakše za postići… Vi bi samo uvijek trebali imati pred očima visoki cilj kojeg možete dosegnuti… i trebali bi željeti dosegnuti ga. Jer samo ta odlučnost odlučuje vašu sudbinu… I možete počivati sigurni da Ja više neću dopustiti da padnete jednom kad ste Mi poklonili tu volju… Samo morate biti potpuno ozbiljni, a ne samo koristiti riječi kojih vaše srce nije svjesno. Ovu promjenu volje može pokazati samo samosvjesno biće, upravo iz ovog razloga je stanje samosvjesnosti tako iznimno važno… Jer sada možete razmišljati i koristiti vašu inteligenciju, možete koristiti životnu snagu dodijeljenu vam u skladu s Mojom voljom… možete biti ljubavno aktivni… Onda ćete se također okrenuti prema Meni i Ja vas nikada zanavijeke neću pustiti.

Vama nije preostalo mnogo vremena za ovu odluku volje, jer je ljudski život na Zemlji kao trenutak u vječnosti, međutim, ako donesete ispravnu odluku, vremena će biti dovoljno da preokrenete vašu prirodu u Ljubav… A ako je vaša volja krivo naklonjena, vi ćete samo iznova sići duboko u bezdan da vam je bilo dodijeljeno više vremena na Zemlji kao ljudskom biću… Jer što se više vi udaljavate od Mene, to jači postaje utjecaj Mog protivnika… Zbog toga je ovo vrijeme na Zemlji kao ljudsko biće ograničeno i u vječnosti procijenjeno kao trenutak, tijekom kojeg Me ipak možete dosegnuti i biti opet bezgranično sretni kako ste bili na početku. Vi nikada nećete biti ostavljeni bez pomoći, vi se nikada nećete morati osloniti na sebe, Ja Sam uvijek spreman za vas i samo čekam na vaš poziv koji dokazuje da ste Mi poklonili vašu volju koju ću Ja definitivno prihvatiti i opet ščepati Moje dijete kako ga nikad više ne bih pustio; jer ste proizašli iz Moje snage Ljubavi, vi ste također dio Mene, čak i ako ste se jednom okrenuli onome (Luciferu) koji je bio prvi koji Me je napustio kada je trebao proći ispit volje što bi ga učinilo najblaženijim bićem zauvijek, koje je trebalo stvarati i djelovati sa Mnom u cijelom beskraju kao Moja slika.

AMEN

Spread the Truth