Jakob Lorber

‘Svijet mi ne želi dati ništa, i to me raduje.’

Jakob_Lorber

Jakob Lorber

Jakob_Lorber

‘Svijet mi ne želi dati ništa, i to me raduje.’

23:9-11 (Misli našeg srca… odgovori na pitanja)

Print Friendly, PDF & Email

Misli našeg srca… odgovori na pitanja

4/23 [9] ‘Tko god uistinu voli Boga, Gospodina i Oca, je uvijek sa Bogom i u Bogu. Ako on želi čuti ili doznati nešto od Boga, neka zapita Boga u svome srcu, i putem misli srca dobit će najpotpuniji odgovor. Na ovaj način, svako ljudsko biće može uvijek i u svim stvarima biti podučavano i naučavano od strane Boga. Stoga možeš vidjeti kako da bi se postalo blaženim u Gospodinu, nije uvijek nužno vidjeti, već samo čuti i osjetiti – i onda čovjek ima sve što mu je potrebno za istinsko blaženstvo u Bogu.

[10] Gledaj, Ja također neću biti uvijek vidljiv oko tebe; ali ti samo trebaš zazvati u svom srcu, i Ja ću biti sa tobom i odgovoriti ti kroz jako nježne, a ipak jasno uočljive/perceptibilne misli tvojeg srca. Ako ih uočiš, sjeti se da sam to Ja koji ti ih je šapnuo u tvoje srce! – Ti ćeš također prepoznati da one nisu proizašle iz tebe. I jednom kada si ih prepoznao, sukladno tome djeluj (= djeluj sa njima u skladu).

[11] Jer, nikako nije dovoljno samo znati što je ispravno i dobro i što je Gospodinu Bogu milo; ako se pored toga ne odluči i postupati sa time u skladu u svemu i svačemu što to sveto učenje koje s neba dolazi propisuje; pa čak i ako čovjek jedino i najviše uživa u nebeskom učenju.’

Spread the Truth