Bertha Dudde

‘U nedostatku sveopćeg obrazovanja uvijek sam se smatrala ne-ispisanom stranicom. Nedostatak novca i vremena su me sprečavali da čitam dobre knjige kao i da posjećujem predavanja. Znala sam samo za naporan rad od ranog jutra do kasno uveče. I pored toga sam svakodnevno primala slasne obroke duhovnog dobra, bez da sam uopće znala za koga sam to primala.’

Bertha Dudde

‘U nedostatku sveopćeg obrazovanja uvijek sam se smatrala ne-ispisanom stranicom. Nedostatak novca i vremena su me sprečavali da čitam dobre knjige kao i da posjećujem predavanja. Znala sam samo za naporan rad od ranog jutra do kasno uveče. I pored toga sam svakodnevno primala slasne obroke duhovnog dobra, bez da sam uopće znala za koga sam to primala.’

4973 (Blagoslov Božanskih Objava… “Ja Sam Put, Istina i Život…”)

Print Friendly, PDF & Email

Bertha Dudde, br. 4973, 26 i 27 Rujna 1950

BLAGOSLOV BOŽANSKIH OBJAVA … “JA SAM PUT, ISTINA I ŽIVOT…”

Vi ljudi ne možete procijeniti blagoslov Božanskih Objava, inače ne biste istraživali i špekulirali, već bi ste se jedino trebali držati toga što vam pritječe odozgor u obliku zračenja Božanske Ljubavi …. No sve dok arogantno vjerujete da se sami morate izboriti za znanje i ne želite uzeti ono što vam se daje, ni ne priznajete ono što je istinsko jer vam se čini previše jednostavno. Vi ne znate cijeniti to duhovno blago, koje svoje izvorište ima u duhovnom kraljevstvu, vi ste pristrani kada vas ono upozorava na crkvu, (vi) koji ne želite uvažiti (ili ‘koju vi ne želite prestati uvažavati’; naime, prijevod se ovdje može odnositi i na ‘njih’ i na ‘crkvu’) kada vam je dano razjašnjenje nad pitanjima koja se tiču Evanđelja. 

A vama i smeta znanje koje prevazilazi zemaljsko znanje, jer za sve što bi trebali prihvatiti kao Istinu tražite dokaze. Istražujete razumski, a trebali bi samo srcem osluškivati, pošto svi vi u sebi imate Istinu i možete ju posjedovati, samo kad bi vjerovali. A do vjere gledate doći opet preko istraživanja i špekuliranja …. želite si objasniti ono što bi trebali vjerovati; ono što bi vam trebalo pomoći doći do žive vjere, na to ne obraćate pažnju.

(27 Rujan 1950) Istinsko djetinji um pomoći će vam da napredujete, više nego što to može najoštriji razum, i ono što si u djetinjoj jednostavnosti izmolite od Oca, to primate (Luka 10:21) …. stoga prije svega trebate moliti da vas uvede u Istinu. A tu molitvu opet prije svega treba vršiti čovjek koji se putem djelā Ljubavi osjeća duboko povezan sa Samom Vječnom Ljubavlju, Koja je isto tako i Vječna Istina. I iz toga proizlazi da se obavezno mora prakticirati Ljubav kako bi se dospjelo do Istine. 

Ulaz u Istinu definitivno je Ljubav, radi čega je Isus izgovorio ove Riječi: “Ja Sam Put, Istina i Život …. “ Jer čovjek Isus utjelovio je Ljubav i time pokazao ljudima jedini Put, koji vodi do Istine, i kroz to u Vječni Život. Tad će svaka misao biti ispravna, svaka misao će kao živa vjera ispunjavati srce čovjeka. Tad se čovjek može kretati samo u Istini, bez da traži i da proizvodi razumske dokaze.

Tad je jedino odlučujuće srce, osjećaj, za to što čovjek može i hoće prihvatiti kao Istinu. A taj osjećaj srca Božanska su otkrovenja, koja doduše nisu očigledno prepoznatljiva kao takva u odnosu na ona koja djelovanje Duha potvrđuju onome koji je dobre volje. Jer, očigledan dokaz za to morao bi biti smatran prisilom na vjeru, tako da čovjeku još uvijek mora ostati na slobodan izbor da Božanska otkrovenja odbaci, što će uvijek i činiti ako ne stremi ka Istini i ako vodi život bez Ljubavi.

Čovjeku koji je u Ljubavi Bog se lako može objaviti, jer on svojim srcem prima otkrovenja i ono prepoznaje glas Oca. Nasuprot tome, razum čovjeka bez Ljubavi nije sposoban prepoznati poruke iz duhovnog područja, tako da ih i odbija. No nikada nekim drugim putem neće dospjeti do cilja, do Istine, jer Bog Sâm postavlja uvjete pod kojima On dijeli Istinu, i stoga će ostati kratkih rukava onaj koji te uvjete ne ispunjava ….

AMEN

Spread the Truth