Jakob Lorber

‘Svijet mi ne želi dati ništa, i to me raduje.’

Jakob_Lorber

Jakob Lorber

Jakob_Lorber

‘Svijet mi ne želi dati ništa, i to me raduje.’

6. srpnja 1840 ( 30. Bračni savjet )

Print Friendly, PDF & Email

30. Bračni savjet

6. srpnja 1840

 

[1] Dakle, onda napiši bratu, koji je glavni upravitelj jednog vrlo rastrganog (izmučenog) grada, u kojem se duhovno i fizički prakticira mnogo bluda, da sam sa zadovoljstvom čuo njegovu molbu i stoga mu također dao pouku iz Moje Ljubavi.

[2] Ali on mora vjerovati da Ja mogu pomoći i njegova vjera mora biti živa u snazi ​​volje i najviše Ljubavi. A onda se ne smije bojati svoje žene zbog novca i ne popuštati joj zbog toga, makar i nevoljko (što sigurno ne bi učinio da je imao siromašnu ženu). Jer on samo treba pomisliti na bogatog mladića u Evanđelju, i postat će mu jasno kako je teško bogatom čovjeku ući u Moje kraljevstvo. Međutim, ono što se često čini tako nemogućim kod čovjeka, to je kod Mene sigurno moguće. Jer vidite Zemljinu orbitu oko Sunca, kako sam je podijelio na dane i noći da zatvorim puni krug godine! A Ja kažem – do sada još nijedan matematičar nije uspio otkriti “kvadraturu kruga”, koju sam ipak postavio kao osnovu svih planetarnih i solarnih krugova!

[3] Međutim, ljudi ne mogu vidjeti šumu od drveća! Stoga ni ne vide šumu u sjemenu. I tako, Moj dragi sin također krivo vidi veliko zlo i misli da je ono u malim stvarima. Stoga mu savjetujem da uradi pravu stvar na Moj način, bez stidljivosti i bez straha. Jer tko djeluje iz prave ljubavi radi Moga imena, on se nikada ne smije bojati. A tko Me želi proslaviti u srcu svoga brata, svoje sestre i još više svoje žene, djece i zbog njih – zaista, kažem, nikada neće biti posramljen.

[4] Ali ovo je kratki savjet: za sve što ću ti pokazati, ti se usrdno pozivaj na svjedočanstvo Svetog Pisma i POKAŽI (!!) svojoj ženi, riječju i djelom, da si ti glava, a ona samo tijelo, da bi te trebala  poslušati prema Mojoj volji, kao što je Sara učinila Abrahamu, a Marija svom dragom Josipu – zbog čega sam uvijek davao svoje naredbe Josipu, ali nikad Mariji, koja me je ipak nosila u svojoj utrobi, tako da se Moj Red, od kojeg su sve stvari napravljene, ne bi ni najmanje promijenio.

[5] A kad to učiniš, onda POKAŽI (!!) svojoj ženi da se prava bračna sreća sastoji samo u tome da odnos između muškarca i žene postane jednak onom između Boga i čovjeka, ili između duha i duše, ili između istinske crkve i postojeće države, a u takvim istinskim odnosima i više.

6] Nadalje, POKAŽI (!!) svojoj ženi da je sa ženama koje se u srcu uzdižu iznad svojih muževa, isto kao i s ateistima ili poricateljima Boga, kojima noći postaju duge sprave za mučenje, pogotovo ako izgube i vremena dobra, što se obično događa od strane Mene, tako da je konačno, ako nisu previše potonule, povratak još moguć.

[7] Muškarac Me uči prepoznati u svojoj ljubavi prema Meni, a žena u ljubavi prema mužu. Ali kako žena može reći: Volim svog muža, ako joj svaka njegova riječ i želja nije sveta? – Stoga je za muškarca u braku najvažnije da se unaprijed u potpunosti spozna, da vidi na koji način žena stoji uz njega, a onda će ga žena prosuditi prema njegovom duhu.

[8] Ali ako je čovjek u vlastitoj sljepoći pravi slabić u volji i popusti svojoj ženi u jednom (u jednoj stvari), on je nacijepio rak na svoje glupo deblo i uskoro se neće naći ni jedno zdravo bračno vlakno.

[9] Dakle, muškarac se ne bi trebao oženiti prije nego što sam sebe u potpunosti razumije (spozna)!

[10] Novac je nebitan za tebe, ako imaš Moju milost! Ali budi nezamjenjiv svojoj ženi, budući da ona još nema Moju milost! Od koje su ti koristi novac i dobra bez Moje milosti!? A ako ih ona (žena) ima kroz pobožno srce muškarca (muža), gledat će na svoj novac zavezanih očiju.

[11] O dragi moj sine, eto, poznajem tvoju ženu mnogo bolje nego što ćeš je ti ikada poznavati. Vjeruj mi, dakle, tvoja žena ima trostruki ponos: ponosna je na svoj novac; ponosna je što je tvoja žena, zbog tvoje službe, što je njena sklonost prema tebi; jer da si samo mogao biti prepisivač, ona ti nikad ne bi postala ženom! Ali budući da se sada smatra jako bogatom, a i prilično je čedna, ponosna je i na tebe, što ti ne primjećuješ toliko, i to iz određene navike. Ali dotakni je samo jednom na škakljivu stranu, tada će ti Moje riječi odmah postati jasne.

[12] Zato joj najprije pokaži da si ti glava, a ja Gospodar! Drugo, pokaži joj da je njezin novac za tebe izuzetno nebitan i da povrh toga ona duguje tebi, kao i Meni preko tebe, najveću zahvalnost za neoporezivu upravu svojom imovinom, koja se mora sastojati u istinskoj ljubavi i posljedično poniznom priznavanju tvojih muških prava. I treće, pokaži joj u Evanđelju o bogatom rasipniku (Luka 16:1-12) i ono o bogatom mladiću (Luka 10:17—); prvo zahtijevaj od nje objašnjenje na ozbiljan i prijateljski način, a onda joj ti to objasni, u čemu ću ti Ja pomoći. 

[13] Onda joj daj da vidi Moju novu riječ i pokaži joj u čemu je vječna smrt i od čega se sastoji vječni život, što je ponovno rođenje, od čega se sastoji i kako je prijeko potrebno za postizanje vječnog života i kako je bez njega, također duhovno neizostavno povezano s vremenom smrću.

[14] Učini sve ovo odmah, tako da će se uz Moju snažnu pomoć sve dogoditi. I za godinu i dan od nje ćeš učiniti novu (drugu) ženu. To će se dogoditi još i brže, ako je ostaviš netaknutu svojim tijelom i moliš se za to u odajama svog srca.

[15] Nakon nekog vremena možeš je upoznati i s Mojim slugom J. L. Jer on je zatvorio jaku grmljavinu u svojim prsima!

[16] Sada djeluj, i Moja ti milost neće stajati na putu! Amen! Ja, Isus, najbolji savjetnik. Amen, amen, amen!

Spread the Truth