Jakob Lorber

‘Svijet mi ne želi dati ništa, i to me raduje.’

Jakob_Lorber

Jakob Lorber

Jakob_Lorber

‘Svijet mi ne želi dati ništa, i to me raduje.’

17. srpnja 1840 ( 32. Važan odgojni savjet… )

Print Friendly, PDF & Email

32. Važan odgojni savjet…

17. srpnja 1840

Na zahtjev A.H. može li školovanje svoje djece povjeriti mladiću koji mu se javio.

 [1] Reci A. H.: Iskušao sam njegovo srce i našao u njemu pošten um! Dat ću mu savjet; on bi to trebao uzeti k srcu i postupiti u skladu s tim.

[2] Nitko ne može dati nešto što nema (Djela 3:6)! Za odgajanje, međutim, nije potrebno samo dobro, voljno srce, već i dobro poučen um koji sam Ja privukao. Jer onaj tko se nikad nije dao privući od strane Mene i ne zna gdje sam i tko sam i kako radim – kamo bi onda takav trebao povući dječicu?

[3] Stoga, tretiraj ovu mladu osobu kao dvostruko siromašnu osobu! Svoju mu djecu možete dati da ih nauči čitati, pisati, računati i drugim slijepim znanostima. Ali što se Mene tiče, to ne može biti. Što se tiče vanjske crkve, djecu trebaš dati poučavati pametnom kapelanu; međutim, samo ćeš ti vjerno obrađivati srce prema Mom učenju koje ti je dano.

[4] Ali što se tiče posebno tog mladića, on je jednak svima ostalima u Mojoj Ljubavi i može, ako on to želi, lako kao i bilo tko drugi, pronaći Moju milost i život iz nje.

[5] Vodi ga, dakle, do Moga sluge (J.Lorbera) da mu pokaže put. A hoće li njime hodati, bit će mu to na najveću korist, vremenito i vječno.

[6] Ali ne treba ga ni najmanje prisiljavati, bilo čime; ali bi trebao smatrati savjet Moga sluge najvišim sredstvom (učenjem), kako bih mu Ja postao nužnost, a on također bio opskrbljen svime.

[7] Ali uvijek gledaj na njega ozbiljno i s razumijevanjem. A ako si imao nešto protiv njega, trebao bi mu uvijek reći nasamo.

[8] On mora slijediti savjet Moga sluge i slušati samo tebe. I u ovoj poslušnosti prema njemu, djeca će se strogo pokoravati svemu što se njih tiče, što si im propisao. Međutim, Moja Volja blista posvuda!

[9] Ako Me poslušate, ta će poslušnost biti vidljiva u čovjeku, a tako i u djeci. I tada uskoro možete stajati kao malo stado poda Mnom, jedinim dobrim Pastirom. Amen.

Spread the Truth