Akademija Vječnog Proljeća

 

Akademija Vječnog Proljeća

110:1,2,5,6

Print Friendly, PDF & Email

[8] U Davidu:

‘Riječ Jehovina Gospodinu mojemu: Sjedi Mi zdesna dok ne položim dušmane Tvoje za podnožje Tvojim nogama; Vladaj posred Svojih neprijatelja. Gospodin Ti je zdesna oborio kraljeve u dan gnjeva Svojega. On ispuni mrtvim tijelima, po svoj zemlji On je glave raskolio.’   Psalam 110:1, 2, 5, 6

Da su ove stvari rečene o Gospodinu, je očigledno iz Njegovih vlastitih riječi u Mateju 22:44; Marku 12:36; i Luki 20:42. ‘Sjediti s desne strane’, predstavlja svemoć; ‘neprijatelji’ predstavljaju paklove; ‘kraljevi’, one koji su u neistinama zla. ‘Učiniti ih Njegovim podnožjem’, ‘oboriti ih u dan gnjeva’, i ‘ispuniti mrtvim tijelima’, znači uništiti njihovu moć; a ‘po svoj zemlji raskoliti glave’ označava uništiti svakog od njih.

[9] Kako je Gospodin jedini pobijedio paklove, bez pomoći ikojeg/ijednog anđela, On se naziva JUNAK, i RATNIK (Izaija 42:13); KRALJ SLAVNI/SLAVE, JEHOVA SNAŽNI I MOĆNI; RATNI JUNAK (Psalam 24:8, 10); MOĆNI JAKOVLJEV (Psalam 132:2); i na mnogim mjestima, JEHOVA ZEBAOT, tj. Jehova nad vojskama. Njegov dolazak se također naziva JEHOVIN DAN, strašan, okrutan, ljutnje, gnjeva, jarosti, osvete, uništenja, rata, trubljavine, buke, kao što se može vidjeti iz odlomaka koji su gore citirani, u br. 4.

[10] Kako je Posljednji Sud izvršen Gospodinom kada je On bio u svijetu bio ostvaren uz pomoć borbi sa paklovima, i putem njihovog podređivanja/podjarmljenja, ovaj nadolazeći Sud se obrađuje u mnogim odlomcima. Kao u Davidu:

‘Jehova dolazi suditi zemlju. On će suditi svijet u pravednosti, i narode u istini.’ Psalam 96:13

I tako u mnogim drugim odlomcima. Ovo je iz proročkog dijela Riječi.

VIše pročitajte na: “III. GOSPODIN JE DOŠAO NA SVIJET POKORITI PAKLOVE I PROSLAVITI SVOJE LJUDSKO

Spread the Truth