Akademija Vječnog Proljeća

 

Akademija Vječnog Proljeća

Svjedočanstva: Jelena

Print Friendly, PDF & Email

P.s. I baš mislim na vas cure u Kutini … jer vas je isto pošteno ‘strefila’ ova Istina 🙂 …. i onda uz to, kao kontrast, na neke, kao jednog mog prijatelja koji je u teškoj depresiji premda stalno čita Sveto Pismo i odlazi na okupljanja svoje religijske zajednice (Evanđelista) a traži pomoć u tabletama, i to kako bi baš zbog takvih koji su još nesigurni i čije je srce još zatvoreno za ovu najveću Milost, mogli ukratko opisati, ako vas to Duh nadahne, na promjene koje su u vama nastale od kako ste sa Svetog Pisma kojeg ste dobrano čitali u životu ali Ga niste razumjeli u Njegovoj dubini, prešli na ovu Čistu Istinu koja vam je to Pismo skroz pojasnila.   (Lorens N.)

‘Riječ Božja’ je najveći dar Ljubavi, jer Ona je morala proizaći iz Mene direktno, ona mora dati dokaz o Meni Samome..-‘ (BD 6573)

Dragi moji, seke i braćo u Kristu,

pozdravljam vas i grlim, ovako na daljinu u našem Kristu – blizu ste mi u mislima i u srcu (ovo moram ponoviti, jer mi je jako važno  – tijekom godina traganja za Istinom bila sam dio nekoliko različitih zajednica, neke su se sastajale i do 4, 5 puta tjedno po nekoliko sati – ali nikada do sada nisam osjećala ovakvu bliskost s Ocem i sa braćom i sestrama, premda vas većinu fizički niti ne poznajem. To je za mene također samo jedna od potvrda da je ovo sada napokon prava stvar, prava Kristova Istina, Njegovo pravo lice, jer mi je potpuno očito da učestalost sastanaka, dužina sastanaka ne mogu nadoknaditi pravo zajedništo u Kristu – On daje najdublju moguću vezu među ljudima, a vjerujem da je ovo što osjećam samo sjena onome što nam je pripremio 🙂 ).

Sveto Pismo sam prvi put nešto aktivnije počela čitati pred kraj srednje škole (ranije sam bila upoznata s većinom prispodoba iz starog i novog zavijeta, ali površno, premda mi je Isus bio jako jako drag 🙂 ). I tako je to moje čitanje, kasnije uz molitvu o tome što te Njegove riječi znače za mene, trajala godinama – možda oko 5,6 god.

Za to vrijeme sam (osim u mojim buntovnim udaljavanjima od traženja Istine) čitala i dosta knjiga koje su se bavile, u većoj ili manjoj mjeri, duhovnim iskustvima i duhovnim temama – u zadnjih nekoliko godina sam obavezno prije čitanja provela neko vrijeme u molitvi Kristu da me prosvijetli po pitanju Istine u tome što ću čitati, da me vodi kroz tekst, da me zaštiti od svega što je umetnuto od Sotone u tekst i od bilo čega što bi me zbunilo ili odvodilo od Njega. Moram reći da sam bez zrnca sumnje upućivala Kristu tu molitvu i da sam u Njegovu zaštitu i vodstvo vjerovala 100 %.

Kada mi je Tereza počela, sva radosna i uzbuđena, govoriti o Kristu i slati tekstove od Berthe Dudde, odjednom sam ispred sebe imala 2 slike – jedna je bila Objave koje su govorile o nekim spoznajama koje se nisu uklapale u moja dotadašnja znanja i iskustva, i druga, moja draga prijateljica u koju sam imala puno povjerenja, koja je bila sva sretna, puna elana, sva uzbuđena, ali opet s dozom mira i olakšanja (što napokon razumije svrhu čovjeka na Zemlji) – za razliku od mene (koja sam bila pritisnuta dosta teškom atmosferom sa molitvene zajednice koje sam tada bila član).

Dobro se sjećam sebe, dok sam onako utonula u kauč, sva nekako tjeskobna, zamišljena i zabrinuta (i svjesna da je sada tu nešto veliko posrijedi 🙂 ), molila ponovno Krista istu onu molitvu za zaštitu i vodstvo i krenula u čitanje objava.

Ma, skroz brzo su se pojavili rezultati!!!!!

Toliko oslobođenje, jasnoća, radost, mir, toliki ocean spoznaja, tolika količina i takav predivan osjećaj Očeve brige, Ljubavi, vodstva….. Zaista je predivno i ogromno je olakšanje znati napokon da nas neki udaljeni Bog nije stvorio i stavio na Zemlju zbog grijeha kojeg Sveto Pismo kratko opisuje kao jedenje zabranjenog voća sa stabla spoznaje, pa je ovo kazna – već kao ogroman, ogroman dar milosti i Ljubavi našeg Oca, kroz koji nas On toliko brižljivo vodi natrag sebi. Ta spoznaja je jedina koja je meni omogućila da kada zatvorim oči, napokon mogu osjetiti da sam tog i takvog Krista primila za ruku i nazvala Oče!

Još jedna, meni zaista ogromna stvar, je bila spoznati što je to slobodna volja – to me jako mučilo godinama i sada napokon znam da je i to divan dar, i sada napokon znam što s njim trebam raditi 🙂 Neću se više moliti da me Krist na silu spasi, već vidim ljepotu u takvoj Ljubavi koja dopušta slobodnu volju u odluci za Krista.

Mogla bih pisati još puno, jer mi doslovno svaki dan Otac, kroz Objave, otvara oči i pokazuje pravu Istinu, odgovara na sva moja pitanja. Ali nije mi to najbitnije – najvažnije mi je da osijećam da sam Ga napokon pronašla i osjećam koliko drastično raste moja Ljubav prema Njemu. (iz  Objave 6573: ‘Moja Riječ može zapaliti Ljubav spram Mene… budući je Moje direktno zračenje Ljubavi’). Ovo mogu posvjedočit da je 100% Istina, do sada mi je Bog bio jako drag, jer sam čula i pročitala puno toga lijepog o Njemu – ali sada kada sam Ga upoznala i upoznajem osobno, kada imam prisan suživot s Njim, napokon mogu reći da Ga volim!

Premda imam još dosta posla na putu preporoda, jasno vidim i osjećam da je to smisao mog života – ljubiti Njega i sve i svakog tko je potekao iz Njegove Ljubavi. Jedino Očeva Ljubav mi može dati ispunjenje, sreću, mir i smisao za kojim tragam. Jedino On me može usrećiti toliko da se ”moja čaša prelijeva”.

Molim se svaki dan da Mu se još više predam, da budem još revnija, još predanija Ljubavi prema Njemu i bližnjima, predanija u vremenu provedenom s Njime – i nimalo ne sumnjam da Mu je ta molitva po volji i da će mi nastavljati davati snagu svoje Ljubavi da ostatak svog života provedem u neprestanom predanju i Ljubavi spram Njega.

Moj se život toliko promijenio i dalje se mijenja – osjećam se kao dio nekog filma ili neke avanture – pronašli smo kako dešifrirati kartu do blaga 🙂 Otac nam neprestano i preobilno šalje Objave u kojima s toliko Ljubavi i strpljivosti pojašnjava svaku riječ Svetog Pisma! Iz te činjenice isčitavam toliku Njegovu brigu i Ljubav, da mi srce želi iskočiti 🙂

Zaista sam zahvalna Kristu na strpljivosti koju mi iskazuje i na tolikoj Ljubavi koja ne gleda na moje pogreške i okretanja od Njega, već me uvijek jednako čeka da Mu uputim vapaj. Ne znam hoću li ikada potpuno shvatiti takvu Ljubav 🙂

‘Poradi jednog djeteta Ja ću žrtvovati tisuće milijuna sunaca i svjetova svake vrste, ako ga nikako drugačije ne bi mogao vratiti k Sebi. Ako bi, međutim, bilo pitanje da to dijete može biti spašeno jedino tako da Ja dam ovaj Moj jedini vječni život za njega, Ja bi također i od njega radije odustao, nego da izgubim jednog od Moje djece. Da li možete shvatiti takvu ljubav?!’

Od Isusa Krista, Koji je utjelovljeni Jehova Stvoritelj, Jedini Bog i naš Vječni Otac, a putem Unutarnje Riječi, primio Njegov vjerni sluga, prorok Jakob Lorber, i zapisao u ‘Nebeske darove II, 251:14, 17’

Jelena

Spread the Truth