Učenja i Propovijedi

“Vama, o ljudi, propovijedam i upravljam svoj glas sinovima ljudskim. Shvatite mudrost, vi neiskusni, a vi nerazumni, urazumite srce. Slušajte, jer ću zboriti o važnim stvarima, i Moje će usne otkriti što je pravo. Jer Moje nepce zbori istinu, i zloća je Mojim usnama mrska. Sve su riječi Mojih usta pravične, u njima nema ništa ni krivo ni prijetvorno. Sve su one jasne razboritomu i pravedne onomu koji je stekao spoznaju. Primajte radije moju pouku no srebro, i znanje požudnije od zlata. Jer mudrost je vrednija od biserja, i nikakve se dragocjenosti ne mogu porediti s njom.” Mudre izreke 8:4-11

Učenja i Propovijedi

“Vama, o ljudi, propovijedam i upravljam svoj glas sinovima ljudskim. Shvatite mudrost, vi neiskusni, a vi nerazumni, urazumite srce. Slušajte, jer ću zboriti o važnim stvarima, i Moje će usne otkriti što je pravo. Jer Moje nepce zbori istinu, i zloća je Mojim usnama mrska. Sve su riječi Mojih usta pravične, u njima nema ništa ni krivo ni prijetvorno. Sve su one jasne razboritomu i pravedne onomu koji je stekao spoznaju. Primajte radije moju pouku no srebro, i znanje požudnije od zlata. Jer mudrost je vrednija od biserja, i nikakve se dragocjenosti ne mogu porediti s njom.” Mudre izreke 8:4-11

Svi moraju biti razapeti u Kristu i umrijeti zajedno sa Njim, jer inače se nikad neće u Njemu i kroz Njega probuditi i uskrsnuti (J. Lorber)

Print Friendly, PDF & Email

Svi moraju biti razapeti u Kristu i umrijeti zajedno sa Njim,
jer inače se nikad neće u Njemu i kroz Njega probuditi i uskrsnuti

Žena se brzo oporavlja te se, zahvaljujući Meni za ovo spasenje, trudi da njezin muž, kojemu se bliži kraj, dobije toplu juhu. Juha je uskoro gotova i ona ju, uz tisuću blagoslova, daje starom čovjeku koji ju jede zahvaljujući Meni i svojim voljenima.

Sada nešto ojačao, on govori svojoj ženi i djeci: ‘Vi ste, moja mila ženo i moja najdraža dječice, propatili mnogo zbog mene. Ali ste također na jedan vidljiv način bili uvjereni da je Gospodinova ruka bila bitku za vas i da je otjerala vaše neprijatelje poput zlih duhova. Stoga od sada pa na dalje imajte povjerenja u Gospodina; On će biti blizu vas kad god vaša potreba bude najveća! Oprostite svima onima koji su bili grubi prema nama a posebice prema vama. Jer oni su samo mehanička oruđa u rukama slijepe, despotske policijske vlasti i djeluju bez istraživanja i znanja o tome što rade. Neka im jedino Gospodin bude sudija!

Nosite strpljivo vaš križ i nikada ne tražite sreću ovoga svijeta; jer sretna djeca ovoga svijeta nisu Božja djeca. Što je veliko u svijetu, to je odvratno pred Bogom! Ne bojte se ničeg kao ovosvjetskog uspjeha, jer je on najveća nesreća za duh.

Vidite, kakvog dobra bi mi donijelo, ili bi imao, ako bi bio jedan od najbogatijih ljudi na svijetu? Sada, na kraju svojeg zemaljskog života, ja preda mnom ne bi vidio ništa do vječnu smrt. Ali sa mnom je sada sasvim drugačije. Smrt je izgubila svoj užas; za mene smrti više nema! Ja sam već izbavljen od svih svojih zemaljskih patnji, a predivne kapije kraljevstva Božjeg su već širom otvorene preda mnom!

Vidite, moje tijelo, ovo izlizano sedlo duše za nošenje Božanskog križa, leži hladno i mrtvo na tvrdoj slamnatoj postelji. Ali ja, duša i duh, koji sam živio u ovome, sada već mrtvome tijelu, sedamdeset godina, sam sada slobodan, živ i već živim vječnim životom bez da sam osjetio ili vidio fizičku smrt. Jer u jednom prekrasnom trenutku kojega sam jedva bio svjestan, ja sam oslobođen svoga teškog tereta. Opipajte tijelo i uvjerite se i sami da je potpuno mrtvo (žena i djeca opipavaju tijelo i otkrivaju da je ono hladno, tvrdo i mrtvo). A vidite, ja sam i dalje živ i govorim sa vama savršenije nego ikada!

Razlog za to je da sam ja oduvijek vjerovao u Isusa, Koji je bio razapet, i koliko mi je to bilo moguće, živio po Njegovim zapovijedima. A kako je On naučavao u hramu, naime, da oni koji prihvate Njegovu riječ i žive u skladu sa njome neće ni vidjeti ni osjetiti smrt, tako se to na meni u potpunosti i vječno potvrdilo kao vječna istina, jer ja sam odbacio tijelo bez da sam osjetio kako i kada.

Bogatstvo vam nisam ostavio, moje veliko siromaštvo je vaše nasljedstvo! Ali budite radosni zbog toga; Kada bi slijepi bogataši ovog svijeta znali koliko bogatstvo za duh predstavlja zemaljsko siromaštvo, bježali bi od svojih vreća sa novcem kao od kuge. Ali u svom velikom sljepilu oni smatraju dobitkom nešto što im donosi vječnu smrt. Zato ih ostavimo da idu cestom propasti. Ako želite na kraju svojeg zemaljskog putovanja biti sretni kao što sam sada ja, onda bježite od svjetske sreće i nemojte je nikada više tražiti.

Vjerujte meni, koji vam sada govori sa onog svijeta: što je veći nečiji križ za nošenje, to je lakši i neosjetljiviji prelazak iz ovog materijalnog svijeta u duhovni svijet. Jer svi koji Krista slijede, moraju proći (ili ‘hodati’) put tijela. Svi moraju biti razapeti u Kristu i umrijeti zajedno sa Njim, jer inače se nikad neće u Njemu i kroz Njega probuditi i uskrsnuti.

Kroz siromaštvo, nevolju i druge životne poteškoće, tijelo se raspinje i ubija u Kristu. Stoga, svaki onaj koji živi poput nas, kao što vi i dalje živite, će biti probuđen u trenutku kada bogataši u stvari umiru na kraju svoje zemaljske sreće te će već na svojoj samrtnoj postelji ubrati potpuno uskrsnuće za vječni život! Jer onaj siromah koji je podređen (ili ‘odan’) Gospodinovoj volji umire mnogo puta (many deaths) i kada je njegov cilj postignut, on je pobijedio smrt te više ne može umrijeti, već samo u Kristu uskrsnuti. Bilo kako bilo, sasvim je drugačije sa osobom koja je uvijek živjela po svojim prohtjevima (ili ‘koja je uvijek udovoljavala svojim žudnjama’). Takva osoba na cilju svojeg tijela umire istinski i u potpunosti te ju je ponekad skoro nemoguće probuditi na onome svijetu.

Ovo sve zadržite u svojim srcima i budite radosni ako vas svijet prezire, naziva pogrdnim imenima i progoni svakojakim oružjem svoga zlog i tvrdog srca. Jer Gospodin uvijek motri takav (= loš, nečist, opak) svijet i zna njegove planove! Ja vam govorim: kada vi budete uskrsnuli, on će propasti. Stoga, tražite prije/iznad svega Kraljevstvo Nebesko i njegovu pravednost, a sve drugo će vam biti nadodano (ili ‘će vam biti dano besplatno’)!’

Zato nemojte nikada zavidjeti bogatima ovoga svijeta, nego ih radije sažaljevajte, jer oni su izuzetno siromašni u duhu (ili ‘svome srcu’). A još više budite sretni zbog onih koji, poput vas, nose svoj križ. Jer oni svakoga dana umiru u Kristu, tako da na kraju ne umru, već da uskrsnu u vječan život u Kristu.

Neka ove moje zadnje riječi na ovome svijetu budu vaše veliko bogatstvo, koje vam ostavljam; na ovo nasljedstvo nećete morati plaćati porez! A ovo moje tijelo iznesite što prije iz sobe jer je potpuno mrtvo. Ni u kojem slučaju nemojte praviti neke ceremonije jer je to odvratno pred Bogom. Zato nikako ne smijete platiti misu, jer Gospodin Bog se gadi pred plaćenom molitvom. Bilo kako bilo, neka sve što radite bude živa slava Gospodinu, Koji mi je želio ukazati tako veliku milost. Jedino njemu sva naša čast, sva slava i sva naša ljubav za vijeke vijekova. Amen.’

Sa ovim riječima on zanijemi za ovaj svijet, a već je od ranije bio tjelesno mrtav.

Gospodin Isus Krist Jehova Stvoritelj Jedini Bog ‘Prikaz scena sa kreveta umirućih – Siromah (deseta scena – izvadak)’ J.Lorber 

Spread the Truth