Sadhu Sundar Singh

‘Ja nisam dostojan slijediti tragove moga Gospoda, ali poput Njega, ja ne želim dom, ni vlasništva.
Poput Njega ja ću pripadati cesti, dijeliti patnju svoga naroda, jesti sa onima
koji će mi pružiti okrilje, i govoriti svim ljudima o ljubavi Božjoj.’

Sadhu Sundar Singh

‘Ja nisam dostojan slijediti tragove moga Gospoda, ali poput Njega, ja ne želim dom, ni vlasništva.
Poput Njega ja ću pripadati cesti, dijeliti patnju svoga naroda, jesti sa onima
koji će mi pružiti okrilje, i govoriti svim ljudima o ljubavi Božjoj.’

5 Poglavlje (Moje iskustvo sa i bez Krista)

Print Friendly, PDF & Email

Medicina u oku

Naime, kroz življenje sa Kristom i nakon što sam Ga doživio, naučio sam ovu tajnu, da prije nego sam ikad znao za Njega ili vjerovao u Njega kao u mojeg Spasitelja, On je za mene neznano, bio radio u mojoj duši poput medicine koja djeluje u oku. Jer oko ne može vidjeti medicinu koja je u njemu koja pročišćava vid, premda osjeća njezino prisustvo.

 

Smrt i život

U zajedništvu sa Njime, Koji je Uskrsnuće i Život, oslobođeni smo od straha od smrti, i sudjelujući u toj pobjedi nad smrću, ulazimo u vječni život. On je, istovremeno, prisutan u obadva svijeta. On je bio u fizičkom svijetu i bio je istovremeno u duhovnom svijetu; jer, kada je stajao pred Lazarovom grobnicom i sa Svojim glasom Stvoritelja rekao: ‘Lazare, izađi’, On je pozvao duh Svojeg prijatelja ne iz njegova tijela, niti iz groba, nego iz duhovnog svijeta. Zato, čim je ovaj čuo Njegovu zapovijed, vratio se u grob i u njegovo tijelo.

 

Duhovni doživljaj

‘U Njemačkoj me je vodeći psiholog zapitao u svezi mojeg duhovnog iskustva mira srca: ‘Kakav dokaz imaš da su tvoj mir i zadovoljenje rezultat prisustva Svetog Duha, ili Živućeg Krista u tvom srcu, ili da nisu subjektivni, već da imaju objektivnu stvarnost?’ Odgovorio sam: ‘Postojanje gladi i žeđi u nama su dokaz kako pored njih postoji neka objektivna stvarnost poput hrane i vode, koja će ih zadovoljiti. Možeš li mi ukazati ijednog čovjeka na cijelom svijetu, koji bi, svojom maštom (ili ‘zamišljajući’) jedino, bio sposoban tijekom nekog značajnijeg vremena zasititi njegovu glad i žeđ? To je potpuno nemoguće. Moguće je da će on nekom auto-sugestijom biti u stanju stvoriti subjektivno mentalno stanje, u kojem ne osjeća glad tijekom kratkog vremena. Ali nije moguće da bi čovjek mogao, samo auto-sugestijom, postići za njegov cijeli život potpuno zadovoljenje duše i ‘mir koji nadilazi svako razumijevanje’ (Fililpljanima 4:7). To može biti trajno postignuto jedino u Njemu, koji je stvorio ovu duhovnu glad i žeđ u nama. I, kada mi živimo u svjesnom sjedinjenju sa Njime, i od Njega namaknemo ovo zadovoljenje srca, naše cijelo biće svjedoči kako smo mi konačno postigli/primili onu stvarnost za kojom mi tako strasno čeznemo.’  

Spread the Truth