Jakob Lorber

‘Svijet mi ne želi dati ništa, i to me raduje.’

Jakob_Lorber

Jakob Lorber

Jakob_Lorber

‘Svijet mi ne želi dati ništa, i to me raduje.’

66 (Ceremonijalna crkvena načela)

Print Friendly, PDF & Email

66

Ceremonijalna Crkvena načela

1. Gdje je prednost/dobitak u svim crkvama koje su ispunjene sa idolopoklonstvom, i koje naznačavaju vršenje svih različitih vrsta budalastih samo-odricanja? Naj-razumnija stvar bi bila učiniti da potok ide svojim tokom. Kada dođe do oceana on mora sebe prepustiti. I bilo bi isto tako budalasto plivati protivno ove struje, budući što se snažnije odupireš valovima, to će snažnije udarati u tvoje čelo. Najbolje riješenje je pustiti potok da teče, kako i gdje teče ali sebe udaljiti u vašem srcu od njega koliko god daleko možete, i potražiti siguran put do Čiste Istine.

2. Kao pojedinac, bila bi glupost suprotstaviti se nečemu što je sebe stoljećima sve više i više uspostavilo kao izvjesnu normu. To bi bilo kao borba jednog vojnika naspram tisuće; što jedan čovjek može napraviti protiv njih toliko? Isto važi za svakoga tko bi se suprotstavio općem redu koji je bio na postojanju jedno dugo vrijeme. Čak ako bi njegova mišljenja bila apsolutno ispravna, što bi on mogao napraviti ako je velika većina slijepa i gluha?

3. Ja nikad ne gledam na vanjštinu ljudskog bića, nego u svako vrijeme jedino na unutrašnjost. Prema tome, svaki pošteni Kršćanin može radosno prisustvovati Božanskoj službi u kući molitve (crkvi); ako će on biti sa Mnom u srcu, nikakva ga nevolja neće snaći.

4. Ali kome smeta ova Božanska služba treba ostati napolju, budući nitko nije prisiljen prisustvovati. I čak ako bi čovjek bio prisiljen, to ne bi bilo štetno, budući je unatoč svemu bolje vršiti izvjesnu religijsku praksu u kući molitve nego ići u lov ili kockati u svete dane, ili obavljati kamatarski posao, ili smišljati spletke, ili tome slično.

5. Ako vam se neće svidjeti propovijed, onda razmatrajte stihove Evanđelja koji su bili čitani. Vi ćete steći dovoljno da vam omogući postići vječni život, ako jedino slijedite nekoliko stihova na pravi način. Prema tome vi ne gubite ništa kada uđete u kuću molitve, gdje vi i dalje možete pronaći nešto što vas podsjeća na Mene. Hoće li ikome koristiti ako napusti crkvu iz čiste mržnje spram takvog idolopoklonstva, bez da prihvati išta bolje već obično nešto gore?! Ja mislim, teško.

6. Tijekom Mojeg života na Zemlji, hram u Jeruzalemu je bio isključivo idolopoklonički hram. On ni u kojem slučaju nije bio kuća Božja. Ipak Ja, kao Jehova, nisam nikome zabranio posjetiti hram ili prinositi svoj dar. Ja Osobno Sam često propovijedao u hramu, i tamo Sam oprostio preljubnici njezine grijehe. Moji učenicima nikada nije bilo zabranjeno posjetiti hram. Zašto bi itko ovdje bio ojađen na posjećivanje kuće molitve? Ako čovjek uđe u kuću molitve doista u Moje ime, onda ću Ja biti sa njime. I sve dok Ja ostanem tamo, on bi trebao biti sposoban ostati tamo.

7. I pored toga, nitko ne bi trebao bacati munje i sumpor sa neba dok ih Ja ne zavitlam. Ja znam najbolje kada će to biti potrebno.

8. Sve dok paše većini ljudskih bića podržavati ove crkvene običaje u svakojakim okolnostima, to je koliko dugo će to trajati. Onaj koji nađe ove pompozne ceremonije prijatnima može nastaviti ostati sa njima, i on će također nastaviti biti budala.

9. Tkogod Me iskreno traži će Me također pronaći. Ja ću ga prihvatiti, i on će Meni biti draži nego cijeli svijet budala. Razlog što ne činim toliko puno po pitanju ovih stvari je zbog općih okolnosti, a zašto Ja dozvoljavam da se pojave je znak za vas da su ove stvari od vrlo male važnosti za Mene.

10. Budući postoje, međutim, neki pojedinci koji Me ljube iznad svega, takva ljudska bića Meni znače daleko više od cijelog svijeta. Ja ću dopustiti takvim pojedincima da se časte u svoj punini Moje milosti, i Ja ću svijetu ponuditi posljednje ostatke u njegovoj bedastoći. Jedno ljudsko biće Meni znači puno više nego cijeli svijet budala. Koliko je često trava bila počupana na nekim livadama? Kako je to moguće? Jer trava ponovno izraste. Ovo također važi za ljude na Zemlji koji su budale i žele ostati budale.

Spread the Truth