Jakob Lorber

‘Svijet mi ne želi dati ništa, i to me raduje.’

Jakob_Lorber

Jakob Lorber

Jakob_Lorber

‘Svijet mi ne želi dati ništa, i to me raduje.’

57 (Važnost poznavanja zla)

Print Friendly, PDF & Email

Važnost poznavanja zla

Teško je boriti se s neprijateljem kojeg vidiš i poznaješ; koliko mnogo teže bi bilo boriti se s neprijateljem kojeg niti vidiš niti poznaješ? Zato je potrebno istražiti takvog neprijatelja, tako da se znaš nositi s njim kako bi pobijedio u predstojećoj bitci. Stoga je od velike važnosti za vječni život duha temeljito upoznati Nebo i pakao.

Svrha anđeoskih duhova i ljudskih bića nije da pročiste i brinu za Nebo, nego samo za ono što je od pamtivijeka bilo nečisto. Zato je mnogo važnije poznavati mjesto nečistoće temeljitije nego mjesto čistoće. Jedino mjesto prljavštine mora biti očišćeno; kada je čisto, Nebo će se pojaviti samo.

Bilo bi apsolutno glupo kada bi stalno tražili od nekoga da ističe i hvali samo svoje dobre osobine, a da nikada ne razmišlja o svojim lošim osobinama, niti da vježba samokritiku. Dobrota ne zahtijeva pohvalu, jer se ističe sama po sebi. Ali, apsolutno je nužno da svako ljudsko biće potraži svoje zle misli i želje i radi na tome da ih ukloni. Puno je bolje ako kažeš: “Gospode, budi blag i milostiv sa mnom, bijednim grješnikom!”, nego ako kažeš: “Gospode, hvala Ti što nisam kao ostali ljudi, kao što su carinici i svi ostali grješnici!” (Luka 18:10-14)

Prosudite sami što je važnije od ovo dvoje: poznavati zemlju po kojoj hodaš ili poznavati svod na kojem se još nitko nije ozlijedio. Tlo nas nosi; stoga moraš znati koliko je čvrsto, ima li provalija, i kako ih možeš izbjeći. Tko god želi izbjeći zlo mora ga prvo upoznati. Inače on ostaje nezrelo dijete. Stoga je vrlo važno temeljito istražiti zlo, tako da ga svatko može lako prepoznati u sebi.

Od Gospoda Isusa Krista, a putem Unutarnje Riječi, primio Njegov sluga i pisar Jakob Lorber, te zapisao u knjigu ‘Zemlja – 57)

Spread the Truth