Jakob Lorber

‘Svijet mi ne želi dati ništa, i to me raduje.’

Jakob_Lorber

Jakob Lorber

Jakob_Lorber

‘Svijet mi ne želi dati ništa, i to me raduje.’

169:2-4 (Očevo obećanje svima koji traže Njegovu pomoć)

Print Friendly, PDF & Email

Očevo obećanje svima koji traže Njegovu pomoć

[2] Ja ću pružiti pomoć, snagu i podršku svakoj ozbiljnoj aspiraciji/težnji [= ili ’osnažit ću svakoga i pružit ću podršku svakome tko je ozbiljan u (svim) svojim nastojanjima’]. Ja u vremenu nevolje/potrebe neću ostaviti onoga koji Me je uvijek ljubio i vjerno hodao Mojim putevima. Međutim, jednom kada je on napustio Moje puteve, primamljen od strane svijeta, on mora samo sebe kriviti ako u vremenima nevolje/potrebe Moja pomoć bude kasnila dok se pali, pun grizodušja i vjere, ne okrene ka Meni.  

[3] Ja ću, međutim , uvijek ostati jedan te isti vjerni Pastir Koji ide za izgubljenim ovcama, ali ovca mora početi bljeati i dozvoliti da bude pronađena u skladu sa svojom vlastitom, nepovredivom/nedodirljivom slobodnom voljom.

[4] Onaj čiji životni teret izgleda pretežak za njegovu snagu se treba okrenuti ka Meni, i Ja ću ga osnažiti i uliti mu život u dušu (ili ‘oživjeti’). Jer to je razlog zašto Ja nekome dajem teži teret za nošenje, tako/zato da bi on može osjetiti svoju slabost/nemoć i onda se okrenuti ka Meni u svome srcu da bi zatražio potrebnu/dostatnu snagu da bi mogao ponijeti svoj veliki životni teret. I Ja ću ga onda osnažiti u svom njegovom jadu/patnji i dati mu potrebno svjetlo tako da može hodati mračnim cestama ovoga svijeta. Ali onaj koji se ne okrene ka Meni u svome srcu, iako osjeća pretjeran teret, jedino sebe mora kriviti ako podlegne pod ogromnim teretom svoga zemaljskog života.’ 

Spread the Truth