Jakob Lorber

‘Svijet mi ne želi dati ništa, i to me raduje.’

Jakob_Lorber

Jakob Lorber

Jakob_Lorber

‘Svijet mi ne želi dati ništa, i to me raduje.’

103:8-10 (Gospodin ukazuje kako pronaći ‘skrivenog’ Boga… Boga se ne može pronaći intelektom, tj. svjetovnom mudrošću – Poredba o sjemenu)

Print Friendly, PDF & Email

Gospodin ukazuje kako pronaći ‘skrivenog’ Boga… Boga se ne može pronaći intelektom, tj. svjetovnom mudrošću – Poredba o sjemenu

7/103 [8] (Gospodin:) ‘Samo pokušaj objesiti zrno pšenice u zraku i pusti da ga obasjava najvatrenije sunce. Ono će se osušiti, neće proklijati i neće dati ploda. I gledaj, ovo se isto dogodi nekome tko traži Boga na vanjskom svjetlu svjetovne mudrosti. Njega to osuši i on uvene. I sve što je njegovo se osuši i prazna muka i posao su bili učinjeni uzalud.

[9] Kada je još živo i zdravo sjeme postavljeno u zemlju, to je jedna slika i naličje koja ukratko znači slijedeće: čovjek mora započeti negirati sve svoje čulne svjetovne požude. Mora postati prepun poniznosti, blagosti, strpljenja, ljubavi i milosti prema svome bližnjemu. Onda će on također postati prepun ljubavi prema Bogu. Jednom kada čovjek postane takav, on već leži u zemlji poput održivog i snažnog zrna koje će proklijati u tlu istinskog života. On postane u cjelosti prožet svojim duhom (koji je u njemu) od Boga koji mu pomaže da raste i da sazrije za vječni život iz Boga i za kontemplaciju Boga.

[10] Onaj koji ovo postigne u sebi, je pronašao Boga – Koji je inače vječno skriven – i onda Ga više nikada u cijeloj vječnosti neće izgubiti.’

Spread the Truth