Učenja i Propovijedi

“Vama, o ljudi, propovijedam i upravljam svoj glas sinovima ljudskim. Shvatite mudrost, vi neiskusni, a vi nerazumni, urazumite srce. Slušajte, jer ću zboriti o važnim stvarima, i Moje će usne otkriti što je pravo. Jer Moje nepce zbori istinu, i zloća je Mojim usnama mrska. Sve su riječi Mojih usta pravične, u njima nema ništa ni krivo ni prijetvorno. Sve su one jasne razboritomu i pravedne onomu koji je stekao spoznaju. Primajte radije moju pouku no srebro, i znanje požudnije od zlata. Jer mudrost je vrednija od biserja, i nikakve se dragocjenosti ne mogu porediti s njom.” Mudre izreke 8:4-11

Učenja i Propovijedi

“Vama, o ljudi, propovijedam i upravljam svoj glas sinovima ljudskim. Shvatite mudrost, vi neiskusni, a vi nerazumni, urazumite srce. Slušajte, jer ću zboriti o važnim stvarima, i Moje će usne otkriti što je pravo. Jer Moje nepce zbori istinu, i zloća je Mojim usnama mrska. Sve su riječi Mojih usta pravične, u njima nema ništa ni krivo ni prijetvorno. Sve su one jasne razboritomu i pravedne onomu koji je stekao spoznaju. Primajte radije moju pouku no srebro, i znanje požudnije od zlata. Jer mudrost je vrednija od biserja, i nikakve se dragocjenosti ne mogu porediti s njom.” Mudre izreke 8:4-11

152:1,4-12 (Različite vrste samoubojstava i njihove posljedice u onostranom)

Print Friendly, PDF & Email

Različite vrste samoubojstava i njihove posljedice u onostranom

4/152 [1] (Gospodin Isus Krist:) ‘Postoje različite vrste samoubojstava. Najgora vrsta je kada netko oduzme svoj vlastiti život zbog toga što je njegov veliki ponos bio ponižen od strane druge osobe, ne ostavljajući mu priliku da se osveti. Ovakvu vrstu samoubojstava duša ne može nikad u potpunosti nadoknaditi/ispraviti. Potrebno je tisuću puta tisuću (1 milijun) godina dok takva duša nije sposobna obući svoje usahle/osušene, ljubavi lišene kosti bar sa kožom, a kamoli (ili ‘a da ne spominjemo koliko vremena je potrebno takvoj duši’) da utjelovi svoje cijelo biće; jer utjelovljenje je u stvari proizvod ljubavi koja, ponovno/zauzvrat, nadahnjuje/pobuđuje ljubav.

[4] Duša koja je već ovdje bila čista ljubav, u onostranom izgleda (= pojavljuje se) odmah jako usavršena njezine forme što se tiče. Pohlepna i sebična duša, međutim, izgleda jako mršavo/suho u onostranom. Ali postoji još nešto preostalog mesa i krvi pošto takva duša bar ima ljubav prema sebi, dok je samoubojica također potpuno ogoljen od te ljubavi, i njegova duša mora iz nužnosti izgledati kao skelet u onostranom. Jedino pitanje je da li kao ljudski ili neki životinjski skelet.

[5] Već smo spomenuli da postoji nekoliko vrsta samoubojstava, i Ja sam detaljno obrađivao najgore slučajeve. Dakle, samoubojica najgore vrste se u onostranom ne pojavljuje u obliku ljudskog skeleta, već kao skelet zmaja, zmije ili neke druge divlje, okrutne životinje. Zašto? To vi (sami) bez ikakve sumnje možete lako riješiti/odgonetnuti. Takva duša neće nikad biti u stanju potpuno ostvariti životno savršenstvo.

[6] Pored tih, postoje također oni koji su počinili samoubojstvo iz ljubomore zbog djevojke koja je, bez njezine vlastite greške, pretpostavila drugoga ljubomornom čovjeku koji ju je, kad god bi se sreli, mučio na sve moguće načine, optužujući je za nevjeru koju ona nikad nije ni pomislila počiniti. Takav u onostrano pristigne kao skelet vuka, psa ili kokota, pošto je unutrašnja priroda tih životinja vodila intelekt i volju takve ljubomorne budale, budući da je pred-egzistencijski izražaj duše i kao takav određuje njezine glavne karakterne osobine. Za takve samoubojice je također jako teško ostvariti makar određeni stupanj životnog savršenstva.

[7] Onda ima još drugih samoubojica koji su potajno počinili veliki zločin za kojeg znaju da nosi sramnu i bolnu smrtnu kaznu. Oni također znaju da njihov zločin mora biti otkriven. Što se obično onda događa? Takav tajni, prikriveni kriminalac, vođen svojim velikim strahom i mučen svojom pravednom/ispravnom savješću, zapada u potpunu i sumornu utučenost/očaj, i onda počinjava samoubojstvo. Takva duša se u onostranom pojavljuje kao skelet u njegovoj izvornoj, pojedinačnoj formi svojih životinjskih prethodnika takvih poput, na primjer, daždevnjaka, guštera i škorpiona, koji su svi skupljeni zajedno na hrpu i okruženi sa zažarenim zidom, obično u obliku zažarene ogromne zmije. Zažareni zid je također dio pred-egzistencije jedne te iste duše i elemenata intelgencije iste.

[8] Ukratko, jednom kada je duša, zbog lošeg/krivog odgoja, postala lišena sve ljubavi, uključujući i samo-ljubav, cijela duša je onda probijena/ispunjena/prožeta sa paklom kao najgorim neprijateljem života. Duša je onda unutar sebe postala neprijatelj svog vlastitog života i bića i uvijek pokušava uništiti iste na jedan ili drugi bezbolan način. Gdjegod takva potpuna mržnja prema životu postoji, sve se u životu naposlijetku mora raspasti. Za takvu dušu neće biti moguće pojaviti se u onostranom u drugoj formi nego u njezinim razloženim pojedinačnim prvobitnim/temeljnim životnim formama, i čak onda jedino u njihovim skeletima bez mesa koji nose u sebi svoj nužan sud.

[9] Kod obadvoje, čovjeka i životinje, kost je onaj dio koji je pod najvećim sudom i koji je najviše lišen ljubavi. Pošto u kostima, baš kao i u kamenu, nikakva ljubav nikad ne može postojati, ovi ostaju na kraju, iako jedino kao supstancijalne duhovne čestice, kao takvi korespondentni dijelovi u kojima nikad ne može biti ikakve ljubavi. Ali i dalje je lakše ljudskim kostima obući sebe sa životom nego životinjskim kostima, a da ne spominjemo skelete insekata i hrskavice i kosti vodozemnih životinja.

[10] Sada možete zamisliti što će se dogoditi kada se takav samoubojica pojavi, kako je opisano, u onostranom i koliko težak i dug proces će to biti prije nego takva duša može uopće započeti poprimati oblik ljudskog skeleta i oblačiti ga sa kožom i čak sa nekim mesom.

[11] Ali vi se sada iznutra pitate da li će takva duša trpjeti ikakvu bol? I Ja vam govorim: Ponekad će to biti najoštrija/najgora, goruća bol, a ponekad neće osjećati nikakvu bol. Kada je duša, tako reći,  uznemirena sa prilazećim duhovima koji ju, ako je to moguće, namjeravaju vratiti u život, ona osjeća užasnu, goruću bol u svim svojim dijelovima; ali čim se ponovno odmara, ona nema niti osjećaj niti svjesnost i, prema tome, ne osjeća nikakvu bol.

[12] Postoji još mnogo više vrsta samoubojstava koja nisu tako štetna/loša za dušu kao dva upravo opisana. Međutim, ni jedno samoubojstvo nema dobre posljedice za dušu.’

Gospodin Isus Krist (Koji je utjelovljeni) Jehova Stvoritelj, Jedini Bog i naš Vječni Otac
‘Veliko Ivanovo Evanđelje – 4/152:1, 4-12’ J.Lorber

Spread the Truth