Bertha Dudde

‘U nedostatku sveopćeg obrazovanja uvijek sam se smatrala ne-ispisanom stranicom. Nedostatak novca i vremena su me sprečavali da čitam dobre knjige kao i da posjećujem predavanja. Znala sam samo za naporan rad od ranog jutra do kasno uveče. I pored toga sam svakodnevno primala slasne obroke duhovnog dobra, bez da sam uopće znala za koga sam to primala.’

Bertha Dudde

‘U nedostatku sveopćeg obrazovanja uvijek sam se smatrala ne-ispisanom stranicom. Nedostatak novca i vremena su me sprečavali da čitam dobre knjige kao i da posjećujem predavanja. Znala sam samo za naporan rad od ranog jutra do kasno uveče. I pored toga sam svakodnevno primala slasne obroke duhovnog dobra, bez da sam uopće znala za koga sam to primala.’

0215 (Djelovanje Božje Riječi…)

Print Friendly, PDF & Email

Bertha Dudde, br. 0215, 5 Prosinac 1937

DJELOVANJE BOŽJE RIJEČI…

S velikim interesom pratimo sve što činiš, i ako je Bogu u čast, iz toga ti se rađa blagoslov i milost. Tvojim radom na duhovnim stvarima i mi isto tako dobijamo za ispuniti nove zadatke …. Trebamo biti uz sve one koje želiš zadobiti …. I biti im od pomoći kad traže i razmišljaju, i kad svoje misli okreću u pravcu onostranog. Mi zamjećujemo svaki pokret unutar njihovog srca …. Njihove misli pokušavamo usmjeravati u pravcu nebeskog Oca.  

Gdje god se i najmanja misao okreće prema gore, dolazi do gorljive aktivnosti …. Stoga je i tvoj rad jako željno iščekivan od strane svih duhovnih prijatelja, kojima su opet povjerene duše te ‘zemaljske djece’ …. I slijediš li zapovijed Ljubavi, daješ im od onoga što je Otac tebi dao. Tebi, Njegovoj kćeri, Otac je dao zadatak da djeluješ Njemu u čast, time ti je dao službu do koje bi ti moralo stati …. Biti aktivan baš u malim stvarima često je tako mukotrpno i zahtjeva puno strpljenja, ipak takve misli ‘čovječje dijete’ još nisu pokretale, tlo mora biti pripremljeno postupno, prije nego (se to) može i hoće primiti ….  

Tamo gdje je Spasitelj prisutan među vama …. kad srdačno isprosite Njegovo prisustvo …. Tamo će djelovanje biti duplo blagoslovljeno i vi ćete to iskusiti u čari (‘neobičnom djelovanju’) koja vas obavija (ukazujući) da se nalazite u Njegovoj Ljubavi …. Na svakog od vas (tad) se spušta dah svetosti, isprva nesvjesno …. No onda ćete to osjećati sve jače, pa čak i u slučaju da se opirete dahu Ljubavi koji proizlazi iz Božjih Riječi …. Ne možete mu umaći ….    

I ako dopustite da u vama djeluju sve te struje koje vam dotječu …. Ako se iskreno bavite mislima o Gospodu i Spasitelju, uskoro ćete osjetiti kako vaša vjera …. vaša Ljubav prema Spasitelju i vaša žudnja za Ocem, raste i kako iz toga crpite milost za milošću …. Od velikog je blagoslova svjesno u Ljubavi djelovati za bližnje(ga). Jadni su svi oni kojima je Otac dao, a oni taj dar odbijaju ….

Ispunjavati Božje zapovjedi, tome bi svako trebao težiti, i voditi život Bogu mio i u Ljubavi, Gospod to od svih zahtijeva …. No tko na Zemlji tako živi? Tih je jako malo …. Gospod ni u kom slučaju ne želi na ljude utjecati putem prisile, inače bi mu bilo lako ljude na to pokrenuti. No, pokoravate li se vi Njegovoj volji iz Ljubavi prema Njemu, svojom voljom ostati ćete u blagoslovu, i od tada za vaš cilj smatrati spajanje s Bogom.

Božja Riječ za vas predstavlja sigurno pronalaženje puta uspona …. Božja Riječ za vas je ujedno hrana i piće …. To je snaga …. Nepresušni izvor milosti, koji Krist za vas ima spreman kako biste iz njega neprestano mogli crpsti. Kad vas poučavaju Božji glasnici, (time) sudjelujete u radu u vječnom svemiru, za povratak duša u Kraljevstvo Božje …. Na Zemlji ili u onostranom …. Božja Ljubav otima tami duše i svaka djelatnost koja ima to za svrhu, bit će od Gospoda blagoslovljena.  

Tako da, žudite neprestano slušati Božju Riječ svi vi koji želite služiti Gospodu, dajte se okrijepiti …. dajte se ojačati …. izgraditi (‘pobuditi na pobožnost’) i utješiti, i doći kod Oca, iz Kojega proizlazi Vječna Riječ. Na Zemlji (On) vam obećaje Vječni Život ostanete li u Njegovoj Riječi tako da ne bi vidjeli smrti u Vječnosti. I svi vi to možete postići, samo ako to želite …. Svi vi smijete boraviti u Gospodu, i ispuniti će se obećanje Kristovo …. Jer Njegovo je Kraljevstvo i snaga i slava u Vječnosti.

AMEN 

Spread the Truth