Akademija Vječnog Proljeća

 

Akademija Vječnog Proljeća

Svjedočanstva: Frano

Print Friendly, PDF & Email

Pitanje:

“Kao katolik koji vjerujem u Boga u Isusa, u Majku Božju itd itd…..
Nije mi jasno i nisam nikad čula za Bertha Duddu koju stalno citiraš.
Zanima me kojoj crkvi pripada vjerovanje o kojem svaki dan pišeš?”

Odgovor:


‘Molite i dat će vam se; tražite, i naći ćete; i onome koji kuca će biti otvoreno.’ Matej 7:8; 21:21, 22.

Bok dragi moji, kako je danas?

Evo da krenem odmah sam možda najvažnijim pitanjem.. a to je: kojoj Crkvi ovo vjerovanje pripada i tko je Bertha Dudde?

Moj susret sa Kristom koji se objavio preko Berthe Dudde je počeo prije nekih 2 godine a rezultat je moje višegodišnje potrage za osobnim kontaktom sa Bogom. Bio sam Katolik, pa sam kao i mnogi u to vrijeme srednje škole otišao iz Crkve.. no ne zato što mi je to bilo dosadno ili mi je draže bilo naganjati cure i izlaziti van, nego zato što mi to sve baš i nije imalo smisla.. nisu mi to znali objasniti na način da to meni bude interesantno i na način da mi to može odgovoriti na sva moja pitanja koja imam… sve u svemu, problem jedan svima poznat problem Katoličke Crkve (to da teško zadržavaju mlade) i to su uglavnom bili razlozi.. i onda u tom periodu sam se šetao vamo tamo po ostalim teorijama života i naišao na knjigu ‘Moji razgovori s Bogom’… koja mi je bila hit! (sa 17 godina).. i držala me godinama.. gdje sam ja razvio povremeni intimni dijalog sa Bogom kakav je meni odgovarao i činilo me zadovoljnim.. No i dalje sam izlazio van, pio, bio sav u požudama tijela i nisam bio baš dobar, tj. preciznije rečeno ja sam osjećao iznutra da ja mogu živjeti puno kvalitetnijim i ispunjenijim životom nego što ga živim..

I tako sam došao pred kraj faksa, već bio zaposlen i radio,  živio sa Terezom i kad ono u jednom periodu su mi se počele javljati glavobolje.. i to žešče glavobolje.. tako da je glava bolila 24h dnevno, niti jedna tableta mi  nije djelovala.. bilo je dana kada sam htio lupati glavom o zid..i bilo je dana kada više nisam htio biti živ.. U tom stanju očaja i konstantnih pregleda, doktora i ideja što bi mi moglo pomoći, ja više nego ikad bio u kontaktu sa Bogom.. jednostavno me ta bolest tjerala da se okrenem od izlazaka, cuganja i nekih drugih nebitnih stvari sa kojima si popunimo slobodno vrijeme.. tjerala me da se okrenem na unutra i tražim “nešto” u sebi… tj.. u srcu.. i u tom stanju sam se sreo sa Kristom kojeg mi je predstavio prijatelj…

Što je bila ključna stvar u tom razgovoru kada sam se ja obratio.. on mi je znao dati odgovor na sva moja pitanja u životu i o životu.. i svako od tih pitanja mi je imalo savršeno smisla (napominjem da sam bar 12 godina do tada tražio odgovore, ali nisam našao).. i pokazao, dokazao mi je da je TAJ Bog kojeg ja tražim i s kojim povremeno imam želju biti u dijalogu, jest Isus Krist… i da On jedini ima moć da me izliječi od moje bolesti..

Od tog dana,a  to je bio početak 10-og mjeseca 2009. na mene je sišao takav mir i takva radost da ti ja to ne mogu opisati.. bolest je poslužila svrsi i ubrzo se našlo riješenje kako ju otkloniti.. išao sam na terapije i glavobolje su se stvarno značajno smanjile.. ja sam ozdravio a Krist u meni je sve više i više rastao.. Ja sam po prvi puta u mojih tada 15 godina života osjetio da moj život ima smisla – znam što mi je raditi ovdje dok sam na Zemlji, znam od kud sam došao i kamo idem, jasna mi je Priroda Boga i što je napravio za nas u Isusu Kristu.. sve jasnije i jasnije mi je kako je prirodan i duhovan svijet uređen i kako se svi mi uklapamo u njega.. i zašto su neke stvari u svijetu dopuštene i zašto se neke stvari nikad ne mogu desiti.. meni je ubrzo, dakle kroz 3 mjeseca, jako puno toga postalo jasno.. plus tome, osjećao sam nikad do tada doživljeni mir, radost, sreću i Ljubav prema drugim ljudima.. moj odnos sa Terezom se skroz popravio i podigao za 10 nivoa od onoga kako je bilo prije..

Naravno, to je jedno poželjno stanje.. shvaćati stvari oko sebe, ne uzrujavati se kad problemi naiđu, biti postojan u miru, Ljubavi i sreći, jel tak? Vidim da rastem, vidim da moja Ljubav spram bližnjih i spram Krista je sve veća i veća i što sam dalje na ovome putu ja se osjećam sve bolje i bolje.. i to ne u nekim idealnim uvjetima, ne, ni blizu.. nego što god se dešava u životu, ja stojim čvršto i imam osjećaj da me On stalno pazi.

E sad, takvo jedno stanje sam postigao zaista brzo.. i tu dolazi odgovor na tvoj pitanje.. tu jasnost u životu i mir, te ljubav i radost pronašao sam u Objavama Čiste Istine kroz koje se Krist objavio Berthi Dudde… Bertha Dudde mi ni u jednoj priči nije bila važna.. ona je “samo” prijemnik (kao radio prijemnik) koja je 37 godina zapisivala ono što joj je Krist govorio u srcu.. Dakle, ona nije bila učen čovjek, nije završila fakultete niti škole, nije bila odgojena u čvrstoj vjeri, ali je,kao što to lijepo opisuje njena kratka autobiografija (samo 3 str.) tražila da “dođe Kraljevstvo Tvoje” iz molitve Oče naš.. Bila je neuka švelja koja je živjela u kući punoj sestra sa roditeljima..koja je primila preko 9000 objava… koju je Krist odabrao da ostvari jedno veliko obećanje koje je ostavio za sobom još na Zemlji:

Ivan 16

12 Još vam mnogo imam kazati, ali sada ne možete nositi.
13 No kada do
đe on – Duh Istine – upućivat će vas u svu Istinu; jer neće govoriti sam od sebe, nego će govoriti što čuje i navješćivat će vam ono što dolazi…
25  “To sam vam govorio u poredbama. Dolazi čas kad vam više neću govoriti u poredbama, nego ću vam otvoreno navješćivati Oca.

I upravo to otvoreno predstavljena Priroda samog Boga je ono što je mene prikovalo uz Isusa Krista i ono što je meni dalo toliku snagu da ostavim sve i krenem za Njime. Prepoznao sa Ga, zaista, da je On Put Istina i Život, odn. da se bolje izrazim: On je Put koji vodi kroz Istinu u Život Vječni..

Od kad je Krist ostavio na Zemlji svoje Evanđelje.. prije 2000 godina.. to Evanđelje je, nažalost, konstantno bilo predmetom promjena i ljudske interpretacije… svi to znaju..ja sam toga bio i jesam svijestan.. i u znanju da mi to Evanđelje koje je zapisano u Svetom Pismu može dati nešto, ali ne puno, ovo mi je leglo predivno.. zato što otvoreno govori o svemu.. otvoreno.. dok je većina toga iz Svetog Pisma zaključano u poredbama koje su onda zaista predmet ljudske interpretacije, jel tako?

Ova Čista Istina koju je Krist obećao dati u Poslijednje dane je upravo sve ono što je sadržano u Svetome Pismu, ali otvoreno, otključano i opširnije od Svetoga Pisma (s time da ovime niti u kojem slučaju ne umanjujem svetost Biblije, koliko god ona bila već mjenjana).. Čista Istina obuhvaća Sveto Pismo…

I Čista Istina nam je bila objavljena da bi se upravo ljudi kao što sam ja bio, kojima je potrebno dati više odgovora, koji se ne mogu zadovoljiti sa odgovorom: to je tako.. ili …crkva nema jasan stav spram toga..ili to je tajna… nego žele znati točno kako i točno zašto.

Zbog Čiste Istine ja sam ovakav borac za Krista. Zbog Kristove Čiste Istine ja sada toliko ljubim bližnjega i silno želim pomoći i ostalim prijateljima da dođu u to toliko poželjno stanje mira, sreće i u nikad-prestaje-rasti Ljubavi..

Ja zaista ne želim izvući nikoga iz njegove Crkve, kojoj god da on pripada, nego želim potaknuti dušu da reflektira svoje stavove, da preispita svoja uvjerenje koja je većinom slijepo prihvatila kao takva, pokazati da postoji još veći i bogatiji Krščanski život koji se nudi i da u krajnjem slučaju postanete još bolji Krščani unutar svoje Crkve (!!)… šireći na taj način Kristovo Evanđelje Ljubavi kroz svijet i pomažući bližnjima oko sebe…

Mene zaista ne zanima jeste li vi Katolik, Protestant, Pravoslavac ili nekog drugog smjera, nego da li vi slijedite Onoga (i kako ga slijedite!) koji je rekao u Ivanu 14:6 Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po Meni.

Što će reći, nitko ne dolazi k Ocu koji je Vječna Ljubav, Mudrost i Sila, nitko se sa Njime ne sjedinjuje, rezultat čega je da u nama sve više i više kroz taj proces raste Njegova Ljubav, Mudrost i Sila, osim po Isusu Kristu.. slijedeći Njegove stope i uzimajući svoj Križ na sebe.. pokazujući time da nam je više stalo do Krista, nego do svijeta koji nas toliko silno pokušava zavesti.

Stoga, ne mogu dovoljno naglasiti i dovoljno uprijeti prstom u Isusa Krista koji je lice Boga Živoga i ne mogu dovoljno “vikati i pozivati” sve koji žele da dođu i čuju Radosnu Vijest. Jer ovo jest zaista Radosna Vijest!  :))))

Na meni se doista desilo čudo!

I stoga, kao odgovor koji će te teško zadovoljiti, ali kao jedini koji ti mogu iskeno dati jest: 🙂

Ja pripadam Crkvi Isusa Krista.. Crkvi koja nema svoju materijalnu reprezentaciju. već je to Crkva koju sa ponosom nosim u srcu.. i čije “članove” veže ista ljubav spram Isusa Krista na ovom nikad-ne-prestaje-rasti ljubavnom Putu do Vječnog Života.


U Ljubavi Kristovoj..

vaš

Frano

Spread the Truth