Jakob Lorber

‘Svijet mi ne želi dati ništa, i to me raduje.’

Jakob_Lorber

Jakob Lorber

Jakob_Lorber

‘Svijet mi ne želi dati ništa, i to me raduje.’

063

Print Friendly, PDF & Email

14 Na to Mi se pisar više nije usudio ništa odgovoriti, povukao se i rekao svojim drugovima: “Uistinu, u ovom Galilejcu živi moćni Duh istine. Vrijedi ga poslušati.”

15 Tada je jedan od učenika rekao: “Još više vrijedi živjeti i djelovati prema onome što On uči, jer On je Gospodar i nosi svu vlast nad životom i smrću u Sebi. Tko god slijedi Njegovo učenje, primit će život od Njega.”

16 Pisar je rekao: “Ako je On Mesija Židova, onda ste potpuno u pravu, ali ako je On Jedini i posjeduje svu moć i autoritet na Nebu i na Zemlji, onda On još uvijek to može reći velikim svećenicima, i kada se opiru da to prihvate i povjeruju, tada ih On može odbaciti i kazniti vatrom s neba, kao što je Bog nekoć kaznio Sodomu i Gomoru.”

17 Učenik je rekao: “Govoriš kao ljudi. Mi, međutim, govorimo na način Njegovog Duha. Već znamo od Njega sve stvari koje će još učiniti, i poznamo Njegovu snagu, i svjedoci smo svih stvari koje je učinio i naučavao u Jeruzalemu, i tako i mi možemo govoriti i znati što možemo očekivati i što će se još dogoditi.

18 Nisu li svi veliki svećenici vidjeli znakove na nebu, koji su im jasno pokazali što mogu očekivati zbog svoje tvrdoće? Ali to na njih nije ostavilo nikakav dojam, osim mržnje prema Njemu, i svaki put su sve intenzivnije raspravljali jedni s drugima kako bi Ga mogli uhvatiti i ubiti. Ali ipak, On slobodno hoda cijelom židovskom zemljom i ne boji se svojih brojnih neprijatelja koji misle da su nadmoćni. Da On nije Gospodar svake moći/sile i vlasti na Nebu i na Zemlji, onda bi On već odavno pobjegao iz zemlje. Ali budući da On vrlo dobro zna kakvu moć i kakvu vlast posjeduje, On ne bježi pred Svojim neprijateljima, već bez oklijevanja i straha ulazi u hram i upućuje ljude o dolasku Božjeg Kraljevstva na Zemlju i prijeti Farizejima i Židovima sa svom oštrinom Njegovih riječi. Tko bi se drugi osim Njega jedinoga, kao Gospodara sve moći i sile, usudio to učiniti? Svakako, svakom pametnom čovjeku to će biti više nego dovoljan dokaz da je samo On i nitko drugi pravi Mesija, a samim time i Gospodar.

19 Vidjeli smo Njegova djela i Njegova čudesa i čuli smo vječnu istinu Njegovih riječi, i stoga također istinski vjerujemo u Njega. Vi ste vidjeli i čuli isto, a još uvijek ne vjerujete da je On obećani Mesija Koji je sada došao k nama na ovaj svijet.

20 Što bi zapravo mogao biti razlog vaše nevjere? Gledajte, razlog tome je velika sljepoća i tvrdoća vašeg srca. Vi ste pisari i znate iz Pisma s kakvim će znakovima i uvjetima Mesija doći na ovaj svijet. E sad, sve se to do najsitnijeg detalja odnosi na Njega. Kad je to sada nepobitno tako, kako onda još možete sumnjati i očekivati nekog drugog?

21 Da, u svojoj sljepoći sigurno ćeš očekivati nekog drugog koji ipak neće doći do kraja svijeta i njegovog vremena. Prije nekoliko dana ste nas čuli da tako govorimo u Betlehemu i na drugim mjestima, i objasnili smo vam Pismo, iako mi kao obični ljudi nikada nismo naučili čitati i pisati, i činili smo znakove pred vašim očima, za spas i korist ljudi, koji su vas jako iznenadili. Ali ja vas sada pitam: od koga smo dobili tako divnu moć ili u kojoj smo školi mogli naučiti takve stvari.

22 Oh, da takva škola postoji negdje u svijetu, sigurno biste znali za nju i također biste je posjetili radi svoje zarade. Ali takva škola ne postoji u svijetu, osim samo sada kod ovog Gospodara i Učitelja od vječnosti Koji doista boravi kao vidljivi Čovjek od krvi i mesa među nama, ali u svom Duhu On je Onaj po čijoj su ljubavi, mudrosti, riječi i volji stvorena sva Nebesa, ova Zemlja i sve što na njoj postoji.

23 Tko to sada od Njega neće naučiti, neće to ni primiti, makar obišao sve svjetovne škole mudrosti. A tko to od Njega nije naučio, neće ni doći u život vječni i k Njemu, jer je pisano: ‘U ono vrijeme svi koji hoće/su voljni bit će poučeni od Boga – Duh Očev poučit će i (Ivan 6:45)h.’ A koga Otac ne privuče, taj neće doći do Sina u kome živi Otac, kojega vi ne poznajete i niste nikada poznavali, pa tako ni Sina ne poznajete i ne znate tko je On, baš kao što vam je i rekao.

24 Međutim, sada u Njemu poznajemo Sina i Oca jer nam je to sam objavio, a objavio nam je jer smo mu odmah povjerovali. Otvoreno nam je rekao i pokazao tko je On. Ali vi niste povjerovali i još uvijek ne vjerujete, stoga ćete vi ostati u svojoj noći grijeha i umrijeti zbog toga. Zapamtite ovo dobro. Jer mi, koji smo sada Njegovi istiniti svjedoci, to smo vam već rekli u Betlehemu kad ste nam prijetili, i nismo vas se bojali, a sada vam u Njegovoj prisutnosti još jednom kažemo bez ikakvog straha i oklijevanja, da vam On sam može objasniti jesmo li ispravno ili netočno govorili.

25 Vi ste doista putovali za nama kao da želite čuti istinu iz Njegovih vlastitih usta, ali zapravo ste samo došli s nama na ovo mjesto da iskušate slavu Gospodara Božjeg. Ali On vam je pokazao koliko je apsurdno za slabog smrtnog čovjeka iskušavati Gospodara života i smrti. I iz tog razloga ti šutiš i nemaš Ga više čime još jednom iskušati. Stoga je najmudrije što možete učiniti da što prije napustite ovo sveto mjesto i povučete se u svoja stara gnijezda grijeha kako vam se ne bi dogodilo nešto gore od onoga što se već dogodilo.”

Spread the Truth