Bertha Dudde

‘U nedostatku sveopćeg obrazovanja uvijek sam se smatrala ne-ispisanom stranicom. Nedostatak novca i vremena su me sprečavali da čitam dobre knjige kao i da posjećujem predavanja. Znala sam samo za naporan rad od ranog jutra do kasno uveče. I pored toga sam svakodnevno primala slasne obroke duhovnog dobra, bez da sam uopće znala za koga sam to primala.’

Bertha Dudde

‘U nedostatku sveopćeg obrazovanja uvijek sam se smatrala ne-ispisanom stranicom. Nedostatak novca i vremena su me sprečavali da čitam dobre knjige kao i da posjećujem predavanja. Znala sam samo za naporan rad od ranog jutra do kasno uveče. I pored toga sam svakodnevno primala slasne obroke duhovnog dobra, bez da sam uopće znala za koga sam to primala.’

0226 (Naročita nadarenost… Kršćansko učenje pretvoreno u svjetovno)

Print Friendly, PDF & Email

Bertha Dudde, br. 0226, 14 Prosinac 1937

NAROČITA NADARENOST… KRŠĆANSKO UČENJE PRETVORENO U SVJETOVNO…

“Uvijek budi uz mene …”, na taj se način moli Spasitelju, i uvijek će te štititi od opasnosti koja bi mogla prijetiti tvojoj duši …. Presudan za tebe uvijek je tvoj stav prema Bogu …. u odnosu na to, svaku borbu duše ili ćeš dobiti ili izgubiti …. ako Boga zaklinješ za milost, pobjeda ti je osigurana. Uvijek je potrebna samo jedna stvar, da ti se srce ponizno podaje Božanskoj volji. Preko u vječnoj domovini na snazi je zakon da svi trebaju biti pokorni svom Gospodu i Stvoritelju, i obratiš li na to pažnju, sve drugo proizlazi iz toga …. priznavanjem Božje volje u svakom čovjeku pokreće se osjećaj vlastite malenkosti, to je znak početne spoznaje, i svi bi se od tada trebali potruditi osluškivati što Gospod nalaže.

Vidi dijete moje, promatraš li cijelo djelovanje ljudi skroz zanemarujući njihovu osobnu vrijednost, ubrzo će ti biti jasno da potpuno odvajaju podređivanje višim zakonima od onoga što vjeruju da si sami stvaraju. Nisu svjesni toga da ni na koji način nisu u stanju samovoljno postupati tamo gdje bi se to kosilo sa voljom Gospoda. Izvanrendna nadarenost zahtjeva izvanredne pretpostavke u odnosu na Božanstvo, i dođe li sad takvom jednom čovjeku jednostavno rješenje pitanja vječnosti, on ga već zbog toga odbije jer ne može obuhvatiti dubinu Božanske Istine i jer ne želi naći razumijevanje za svakodnevnu težnju glede usavršavanja duše …. Drago dijete, slaži riječi tako da ti je smisao razumljiv …. daj im smisao obrnutim redoslijedom …. tek kad dublje prodreš u Božja učenja, tad će ti postati razumljivije.

Pa danas čuj: Neprijatelj neprestano propovijeda o duhovnom raspadu našeg učenja …. učenja Krista. Svaka riječ koju vam je Spasitelj dao, treba se pretvoriti u čisto zemaljske opomene, namjeravane samo za životni rok čovjeka. I od riječi do riječi to se želi predstaviti kao ljudsko djelo …. pa iako čak djelom moralno visoko uzdignutog čovjeka ….. no nikada čovjek ne bi mogao stvoriti nešto kao što je to što je Spasitelj u Svojoj Božanskoj Ljubavi učinio za čovječanstvo, i nikada Njegove Božanske Riječi ne bi ostale očuvane tisućljećima da je to bilo samo ljudsko djelo i ljudska riječ.

A danas imamo objašnjenje za sve što se diže protiv te Riječi …. sve to je ljudsko djelo, potpomognuto silom protivnika, za uništenje skroz Božanske ostavštine, koju je Gospod dao Svojima na blagoslov …. i kad bi sad čovjek nemilice bio izručen tom vladanju zloga, Riječ Božja bila bi uništena …. no Gospod takvo što nikad ne dopušta!

Uvijek iznova Njegova Riječ ‘nadživljavati’ će sve drugo, i svako od krivih učenja koja danas nastaju …..  će se raspadati isto onako kao i sve što nije Božanskog porijekla, jer Gospod zaštitnički drži Svoje ruke nad čovječanstvom i daje da učenja Boga prodiru dublje u srce tamo gdje žele biti primljena …. Stoga svijet sa svom silom neće moći uništiti ono što je Gospod načinio, naprotiv ono će nanovo uskrsnuti Njemu u slavu i ljudima za spas.

AMEN

Spread the Truth