Jakob Lorber

‘Svijet mi ne želi dati ništa, i to me raduje.’

Jakob_Lorber

Jakob Lorber

Jakob_Lorber

‘Svijet mi ne želi dati ništa, i to me raduje.’

006 (Zvijezde i njihova podudarnost)

Print Friendly, PDF & Email

6

ZVIJEZDE I NJIHOVA PODUDARNOST


1. Podigni sada svoje oči sa Zemlje prema suncu, koje je istinska slika preporođenog! Promotri bolje i primjetit ćeš da se ponekad tamo pojavljuju pjege na njegovom pojasu. Vidi, s prirodnog gledišta one su erupcije iznutra, kao iz vulkana na Zemlji. One predstavljaju erupcije srdžbe Božanstva i male naznake Njegove sve-uništavajuće moći koje, prema prirodi svijeta, sebe uvijek djelomično obznanjuju na Zemlji kroz više ili manje silne oluje, ovisno o veličini pjega. Međutim, Ljubav tada postaje utoliko više aktivnija i nanovo sve umiri vodom milosrđa a na suncu s velikim poplavama iz beskrajnog mora Njegove milosrdne milosti. I gle, na ovaj način sve je ponovno postavljeno u savršen red, pri čemu Sam Ja vječna Ljubav sam po Sebi iz Vječnosti svih vječnosti. Iz, i tim redom je sve što postoji nastalo i ništa ne može biti ili doći u postojanje van njega. I tko god dobrovoljno iskorači van tog reda djeluje protivno Ljubavi i životu, te će zauvijek stradati.

2. Sada si vidio sunce i shvatio njegovu prirodu, koja je – i mora biti – jednostavna kako bi ono moglo postojati za svrhu po kojoj je – i mora biti – tamo iz reda Ljubavi.

3. A sada okreni svoje oči prema preporođenju duha, prema Božjim ljudima i zakonu Ljubavi, te slobodnom životu u svjetlosti milosti iz voda milosrđa. Sunce će plutati pred tvojim očima razotkriveno, i ni jedan od njegovih utora ti neće ostati sakriven.

4. No gle, sunce također ima svoje polove iz kojih se sva njegova svjetlost i toplina, iz središta mirnoće milosti, izlijeva i svuda po njemu proteže. Kada ne bi imalo mirnoću polova, ne bi imalo nikakve svjetlosti. S obzirom da je mirnoća nezamisliva bez primanja svjetlosti i topline, i mora biti poput mirnoće Ljubavi u Bogu. Samo iz mirnoće dolazi prijemčivost za život i svjetlost.

5. I gle, kada je zrak miran, također je jasan i svijetao dan na Zemlji, dok će jaki vjetrovi koji pušu u svim pravcima uskoro prouzročiti da se pojave crni oblaci i zamrače svjetlo.

6. Vaše žudnje kroz koje ste okruženi svakojakom vrstom briga nalikuju vjetrovima. One spriječavaju svjetlo milosti da utječe u vas, kao što oblaci nošeni vjetrovima spriječavaju zrake sunca da padnu na Zemlju.

7. Prema tome, vi ne smijete brinuti, nego usmjerite i prenesite sve vaše žudnje i proizlazeće brige na Mene, tako da možete biti u miru a Ja mogu nastaviti utjecati u vas.

8. Gle, kao što se Zemlja okreće pravilno oko mirnoće njezinih polova sukladno Mojemu redu, kao posljedica moći Moje Ljubavi, tako da nijedan od njezinih dijelova ne ostane bez svjetla, također vaše akcije trebaju rezultirati iz Moje Ljubavi koja prebiva unutar vas još od početka, a poslije je aktivirana u skladu sa vašom sposobnošću kroz Riječ vječne Ljubavi danoj u zakonu milosti i milosrđa. I kao što noć osvježava Zemlju, tako ćete vi biti osvježeni od strane Ljubavi; i svjetlo od sunca milosti, kao što je dan na Zemlji osvijetljen, će vas osvijetliti.

9. Vi trebate biti poput zime, koja je hladna u njezinoj mirnoći i na taj način iznad svega sposobna primiti toplinu u najdublje dubine Zemlje. A kome je zima došla, proljeće će također doći, kao prvi život Ljubavi unutar vas. I ljeto će doći u potpunoj aktivnosti iz života Ljubavi, koji je kroz milost postao snažan unutar vas. Onda će tiha jesen doći sa plodovima naporâ Ljubavi i milosti i vi ćete ući u život sunca kao potpuno preporođeni da bi ugledali lice vašeg svetog Oca i, poput sunca, pružali svjetlo cijelom svijetu kroz veliku snagu milosti, Ljubavi i milosrđa vašeg izuzetno dobrog i svetog Oca.

10. Ali onaj koji nije poput mjeseca i ne postane poput Zemlje je nesposoban postati poput sunca. On je kao kometa bez ikakve čvrstine, i njegova priroda je ukradena od sunčeva izljeva milosti; njegova je staza bezakonita poput puteva kradljivaca i pljačkaša, i on je vođen strahom od svjetla iz jedne kozmičke dubine do druge i neće nikada iznova u cijeloj vječnosti pronaći počinak. Svjetlo će ga progoniti na svim njegovim stazama i osvjetljavati njegovu ništavnost.

11. I konačno on će proći kao meteoriti koji su izbačeni iz milosti i odbačeni poradi njihove ništavnosti i uništeni su kroz krađu milosti. Jer ukradeno svjetlo će ih uništiti zauvijek, i njih više neće biti, poput plodova stabala koja su prerano isklijala spram svjetla prije nego ih je Ljubav učinila čvrstima. I pošto nemaju čvrstine, budući su prelabavo povezani Ljubavlju, oni postaju sve slabiji i slabiji, spadaju sa staba, i pregaženi su i uništeni.

12. Gle, ovdje imaš razotkrivenu pred tobom prirodu i značenje sunaca, planeta, mjeseca, kometa i meteora sa svim njihovim dijelovima od najvećeg do najmanjeg.

13. Duh Ljubavi i milosti je unutar vas i ima svu mudrost. Tkogod ga sluša će dokučiti sve stvari u Dubini dubinà, i on će ispitivati mrtve i oni će mu odgovoriti. On će razumjeti žive i njihova Ljubav će ga osvježiti a njihovo svjetlo mu pruža užitak. On će osluhnuti Zemlju, i trava će mu govoriti o tajnama Ljubavi, i Zemlja će mu otkriti njezine dubine, i planine će slušati njegov glas, i ton njegova govora će prodrijeti u srž Zemlje. A kada motri more, zrake iz njegovih očiju će sijati kroz sve njegove kapi i prodrijeti u svako zrnce pijeska, i osuđeni duhovi i dalje tamo zarobljeni će teći spram svjetla njegovih očiju, baš poput riba te crviju iz mora i voda koji jure spram svjetla baklje koja baca svjetlo na površinu u noći i dopustit će sebi da budu uhvaćeni radi oslobođenja iz tamnica vječne noći. Oni će prepoznati Ljubav, utažiti njihovu žeđ vodama milosrđa i podići se iz slabosti do snage i moći iz Ljubavi Oca i Riječi, koja je Ljubav unutar Oca, i Duha koji je sila unutar obadvoje.

14. I gle, sve ove i mnoge druge stvari će te Moj Duh podučiti ako slušaš Njegov glas! Međutim, Njegov glas nije glasan, on je jako nježan, ali poradi toga sve-prožimajući poput topline Ljubavi i svjetla milosti i poput moći milosrdne Ljubavi vašeg svetog Oca.

Spread the Truth