Jakob Lorber

‘Svijet mi ne želi dati ništa, i to me raduje.’

Jakob_Lorber

Jakob Lorber

Jakob_Lorber

‘Svijet mi ne želi dati ništa, i to me raduje.’

280 (Evanđelje za žene od strane Eve, Adamove žene)

Print Friendly, PDF & Email

Evanđelje za žene od strane Eve, Adamove žene… (1 Timoteju 2:11-15; Titu 2:5; 1 Petrova 3:1-6)

20. Ali Eva reče ženama koje su prigovarale: ‘Dozvolite muškarcima da se prvi žale oni, koji su naši gospodari, i nemojte ih preduhitriti! Kada će se oni žaliti, vi možete jadikovati; ali za ženu neće nikada biti ispravno žaliti se.

21. Ja sam vaša majka i ja sam i dalje živi primjer za sve vas; ako postanete drugačije od mene, svijet će propasti kroz vas!

22. Ja sam preduhitrila mojeg gospodara samo jednom, i ova nagla akcija je skoro uništila cijelo stvaranje!

23. Kada se Gospod smilovao mojoj slabosti, to je bilo učinjeno po cijenu fizičke smrti.

24. Što ćete postići vašim prigovaranjem (jadikovanjem) budući da na taj način uznemiravate mir gospodarima? Stoga uzmite to u obzir i podnosite sve u strpljenju i velikoj pokornosti, i biti ćete pravedne pred Bogom. Jer pravednost žena se sastoji jedino od blagosti njezina srca; žena koja prigovara je trn u Božjem oku.

25. Zato ne prigovarajte jer vi trebate biti nježne i tolerantne! Jer ženin prigovor (jadanje) je oštar nož koji reže na komadiće vjernost (privrženost) muškog srca; ali nježnost je snažna veza koja vezuje srca gospodarima za nas, i gospodari je neće raskinuti.

26. Shvatite ovo; pokorite se Božanskom redu i budite tihe! Ako nemate zakona, zašto se ponašate kao da ga imate! Zato ostavite gospodarima da djeluju i uspostavljaju mir (ili može u odnosu na žene, ‘i umirujte’).

27. Nakon ovog Evinog govora žene su konačno zašutjele…

Spread the Truth