Učenja i Propovijedi

“Vama, o ljudi, propovijedam i upravljam svoj glas sinovima ljudskim. Shvatite mudrost, vi neiskusni, a vi nerazumni, urazumite srce. Slušajte, jer ću zboriti o važnim stvarima, i Moje će usne otkriti što je pravo. Jer Moje nepce zbori istinu, i zloća je Mojim usnama mrska. Sve su riječi Mojih usta pravične, u njima nema ništa ni krivo ni prijetvorno. Sve su one jasne razboritomu i pravedne onomu koji je stekao spoznaju. Primajte radije moju pouku no srebro, i znanje požudnije od zlata. Jer mudrost je vrednija od biserja, i nikakve se dragocjenosti ne mogu porediti s njom.” Mudre izreke 8:4-11

Učenja i Propovijedi

“Vama, o ljudi, propovijedam i upravljam svoj glas sinovima ljudskim. Shvatite mudrost, vi neiskusni, a vi nerazumni, urazumite srce. Slušajte, jer ću zboriti o važnim stvarima, i Moje će usne otkriti što je pravo. Jer Moje nepce zbori istinu, i zloća je Mojim usnama mrska. Sve su riječi Mojih usta pravične, u njima nema ništa ni krivo ni prijetvorno. Sve su one jasne razboritomu i pravedne onomu koji je stekao spoznaju. Primajte radije moju pouku no srebro, i znanje požudnije od zlata. Jer mudrost je vrednija od biserja, i nikakve se dragocjenosti ne mogu porediti s njom.” Mudre izreke 8:4-11

18 Kolovoz 1840 (Ovo je najkraći i najefektivniji put do istinskog duhovnog pre-porođenja)

Print Friendly, PDF & Email

Ovo je najkraći i najefektivniji put do istinskog duhovnog pre-porođenja

42) Sa pravednim čovjekom je u ovom pogledu (ili ‘s tim u vezi’) isto kao i sa stablom čije voće ne sazrijeva odjednom već postepeno; ali kada je proljeće bilo blago i svijetlo a ljeto dugo toplo sa periodičnom kišom, onda kažete: ove godine ćemo imati rano zrenje. Vidite, isto je i sa vama, ako ste svoju mladost proveli sretno u nježnoj ljubavi prema Meni, onda će ljeto biti okrepljujuće/snažeće i toplo naizmjenično sa milostivom kišom sa neba i možete biti sigurni da vječna zlatna jesen za vječno zrenje besmrtnog voća više neće biti daleko. Jer ukoliko netko želi biti preporođen iz Mene, on mora prepoznati/uvidjeti svoje grijehe i otvoreno ih priznati sebi na poniženje, to jest: revno kroz izvanjsku ispovijed i iznutra Meni i mora Me preklinjati za oproštenje kako je ukazano u Mojoj Molitvi i on mora – poput Petra – osjećati istinsko pokajanje i tugu i strah i plakati zbog tog neprocjenjivog gubitka Moje milosti i mora donijeti najozbiljniji naum da ne želi više ponovno sagriješiti za vječnost.

43) Onda on mora čvrsto odlučiti u potpunosti prekinuti sa svijetom i sebe predati Meni i u svojoj ljubavi prema Meni jako žudjeti (ili ‘imati jaku žudnju’) za Mnom – i u toj velikoj žudnji on se mora povući iz svijeta i svih njegovih poslova/aktivnosti i bar 7 x 15 minuta (= 1 sat i 45 minuta), sa zatvorenim vratima i prozorima, niti čitati niti moliti, već on svoje vrijeme mora provesti u potpunoj tišini/mirnoći, jedino okupiran u svom srcu sa Mnom. I svaki puta kada je netko otišao u ovu tišinu on Mi treba uputiti slijedeći ohrabrujući, kratki govor u svom srcu sa nepokolebljivom ozbiljnošću i reći:

44) Gospodine! Evo me. Pustio sam Te, naj-vjerniji/voljeniji, Sveti Oče, čekati tako dugo, Tebe Koji si me pozivao od mog djetinstva i govorio: Dođi k Meni, Ja ću ti dati počinak! – Sada, o Oče, došlo je vrijeme kada se moje uho potpuno otvorilo i moja obično tvrdoglava volja se sa poniznošću i poslušnošću ispred Tebe u potpunosti podredila Tvojoj volji, također kao i volji sve moje bolje braće. Prema tome dođi, moj naj-vjerniji/voljeniji Isuse, dođi k meni i osvježi/okrijepi/obnovi moju bolesnu dušu sa melemom Svoje beskrajne ljubavi, dopusti mi da otkrijem svoju veliku nepravdu/krivnju/zlo u Tvojoj gorkoj patnji i smrti; dopusti mi vidjeti svetih pet rana i dopusti mi vidjeti u njima moje veliko zlodjelo. O Isuse, pobjedniče nad smrti i paklom, dođi k meni i dopusti da potpuno razumijem Tvoju volju, dopusti mi prepoznati moju istinsku ništavnost i Tvoje sve (everything).

45) O Ti moj najslađi, naj-vjerniji/voljeniji Isuse, Gospod(in)e nad svim vojskama dođi bijedniku poput mene, dođi k meni slabiću, slijepcu, gluhom čovjeku, gubavcu, paralitiku, šepavcu, pogrbljenom, opsjednutom kakav jesam, da o moj, moj, moj uistinu voljeni Isuse dođi, dođi, dođi mrtvome kakav jesam i dopusti mi samo dodirnuti Tvoju svetu halju i živjet ću. Gospodine, nemoj otezati jer trebam Te beskrajno, ja više ne mogu biti bez Tebe jer Ti si moje sve i sve drugo je iščeznulo zbog moje ljubavi prema Tebi. Ja ne mogu živjeti više bez Tebe, prema tome, o moj voljeni Isuse dođi k meni uskoro. Ali kao i uvijek tako neka sada također bude Tvoja volja. Amen.

46) Onda se povuci u tišinu i rasti u čežnji i ljubavi za Mnom. Govorim ti, ako činiš ovo samo kratko vrijeme vidjet ćeš munju i čuti grom. Ne boj se onda i ne uznemiruj se, jer Ja najprije svakome dođem kao sudac u olujnom vjetru, munji i gromu i nakon toga u nježnom i svetom povjetarcu kao otac.

47) Onaj koji želi – u istinskom smislu – dati tako zvanu generalnu ispovijed će imati puno posla, pošto to zahtjeva više poniznosti i samo odricanja. To znači, imaj to na umu, da mora postojati potpun naum više ne počiniti grijeh i sveta pričest mora biti uzeta u potpunoj vjeri i iz najčišće ljubavi prema Meni, jedino onda ćeš trenutno osjetiti njezine čudesne/divne posljedice u sebi, koje će biti izražene u velikoj, neshvatljivoj radosti i nebeskom užitku.

48) Vidi, ovo je najkraći i najefektivniji put do istinskog preporođenja na kojem je jedino moguće postići vječni život. Bilo koji drugi put uzima više vremena i manje je siguran, jer ima puno staza gdje razbojnici, pljačkaši i ubojice vrebaju iza grmlja, tko god nije dobro oklopljen/opremljen i naoružan će teško doseći svoj cilj. Zapamti tko je Onaj Koji ti ovo govori.

49) Prema tome (što) Ja imam na umu (je) da umjesto svjetovne zabave i društva i prljavih udruga ti možeš od sada na dalje odabrati Moj počinak i Šabat-bratstvo/društvo i razgovarati sa Mnom slobodno i bez ulazne karte/pristojbe i koristiti drugu ulaznu kartu/pristojbu za nešto bolje.

50) Što misliš da bi bilo bolje i više vrijedno u Mojim očima? Vidi, kao što sam rekao apostolima, nitko ne može istovremeno služiti dvojici gospodara. Prema tome zapamti Tko te opominje/savjetuje. Amen. To sam Ja, tvoj Sveti Otac od vječnosti. Amen, amen, amen.

Gospodin Isus Krist (Koji je utjelovljeni) Jehova Stvoritelj, Jedini Bog i naš Vječni Otac
‘Nebeski Darovi –  3 (18 Kolovoz 1840)’, J.Lorber  

Spread the Truth